Græsfrø

Turfline er markedets bedste græsfrø. Turflines frøblandinger er S-Mærkede - det betyder at der kun er brugt de bedste frø, og at hvert frø lever op til streng kvalitetskontrol. Turflines frø er langsomtvoksende - Det betyder at du kan forvente ca. 25% færre klipninger.

Sortimentet omfatter bl.a. græsfrø som er resistente overfor mos, frø som trives i skygge, samt økologiske græsfrø.

Hvis du har travlt, eller ønsker et hurtigt resultat, kan du vælge No.1. turbo frø - i denne blanding får du en solid blanding af hurtigt-etablerende sorter, og langsomtvoksende sorter. det betyder en plæne som er grøn inden konfirmationen, men som stadigvæk vokser langsomt. her!

Den rigtige frøblanding - Eftersåning er vigtig - Sneskimmel

Græsplænens "sundhed" er en stor del af haven, men plænen er også et spørgsmål om temperament: Hvor meget tid/lyst har du til at pleje plænen? Hvad skal plænen bruges til? Skal den bare være superfin eller skal børn og hund bruge den til leg?

Forskellige frøblandninger


Der findes i dag flere forskellige blandinger af græsfrø - Når man skal til at anlægge en græsplæne, er det vigtig at få den rigtige blanding til den jord -  og havetype man har. Har man f.eks. en have, der er meget skyggefuld, så findes der en blanding, der er tilpasset disse forhold (skygge blandingen) - sår man alm græsfrø i skyggen, så bliver græsset hurtigere udkonkurreret af mosset som klarer sig betydelig bedre i skyggen.

Eftersåning


Eftersåning gør græsplænen stærk. I marts/april måned er det godt at rive græsplænen godt igennem og få fjernet mos, visne blade og ukrudt. Tilfør nyt jord / plænedressing, hvis der er blevet huller i plænen. Troml ujævnheder væk. Hvis der er bare pletter i plænen kan du efterså med nyt græsfrø i april måned, når jorden igen begynder at blive varm.

Sneskimmel(svamp)


Sneskimmel skal behandles, men først når græsset er tørt ellers breder det sig. Når græsset er tørt, rives det døde græs væk, jorden kultiveres så den bliver løsnet, et 2 cm lag af topdressing lægges på og der sås nye græsfrø.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og tilbud.