Bunddækkeplanter

Bunddækkeplanter er opdelt i Diverse bunddækkeplanter og i Færdig Bunddække (Bunddækkeplanter der kan rulles ud og se færdigt ud med det samme.)

Bunddække til mange forhold.

Er du træt af at have en have fyldt med ukrudt? Så kan du med fordel plante bunddækkeplanter i din have, hos Haveoasen finder du et stort udvalg af kvalitets bunddække.
Bunddække er en lav plante som har en super dækkeevne, der er med til at lukke jorden og derved minimere du ukrudtet i din have. Desuden er fordelen også at ukrudtet ikke kommer til at tage al næring fra de omkring liggende planter. Derfor er dette med til at du gør dine træer og buske en tjeneste ved at beskytte dem. Bonus for dig er at det er med til at give en æstetisk udtryk i din have.

Bunddække kommer i mange forskellige sorter. Bunddække behøver ikke kun at være grøn, andre bunddækkeplanter kan også komme som et blomstrende bunddække. Vi vil derudover også gerne fremhæve at bunddække også kan plantes på skråningerne i din have, hvilket betyder for at jorden ikke så let skrider.

Planter til skygge og solen.


Det fantastiske ved bunddækkeplanter er at de findes i en masse forskellige sorter, derved kan du få et bunddække der både kan tåle sol og planter til fuld skygge.

Har du en solrig plads i haven? Her kan du med fordel anlægge et betagende blomstrende bunddække. Nogle bunddækkeplanter til sol prydes af smukke dekorative blomster i vækstsæsonen. For eksempel mellem større, fordigt dronningebusk, sommerfuglebusk eller blomstrende stauder som. Du kan også vælge et blomstrende bunddække til fuld sol, der står smukt i sig selv. Ønsker du bunddække planter der kan klare solen er Vinca Minor et flot og dekorativt bud på en plante du kan få hjem til haven. Dette er en plante der breder sig hurtigt, og blomstrer med flotte blå-lille eller hvide blomster.

Mangler du derimod planter til skygge er krybende Vedbend/Efeu planterne du skal kigge efter. Vedbend og Efeu er to betegnelser, der dækker over samme plante. Vendbend/efeu er frodige slyngplanter der breder sig både vandret og lodret, hvis den får muligheden for det. Fordelen ved denne planter er også at den er stedsegrøn, der gør haven frisk og grøn at se på året rundt.

Ønsker du derimod et bunddække der samtidig også blomster? Så anbefaler vi Vinterglans som planten til dette. En lav og meget smuk bunddækkeplante, som med sit friskt grønne løv, virker frodig hele året rundt. Den er velegnet som underplantning i rhododendronbedet, men også flot i større beplantning. Eller Storkenæb der som er et blomstrende bunddække, der giver dig en billige blomster til haven med rosa blomster, der tåler tørker og er hårdfør.

Ønsker du at opnå en hurtig effekt med dine bunddække, er det vigtigt at plante bunddækket tæt, med større afstand mellem planterne, jo desto flere år skal du lægge i at luge blandt planterne. Det er derfor også vigtigt at vide at der er stor forskel på, hvilken slags bunddække du vælger. Da nogle planter vokser mere aggressivt, herunder efeu, og andre planter vokser væsentlig mere moderat, hvilket gør dem mere ideelle for at plante dem blandt dine stauder og mellem dine buske.


Udplantning af dit bunddække


Før du går igang med at plante dit bunddække, er det vigtigt at du luger grundigt. Du kan eventuelt supplere med at lægge en ukrudtsdug ud. Når dette er gjort, har dine nye bunddækkeplanter gode chancer for at kunne etablere sig.
Inden plantningen kan du med fordel sætte planten med potten i en spand vand i ca. 15 minutter, dette er for at sikre at den er gennemvædet. Grav et godt stort hul, hvor jorden løsnes. Fjern herefter plastpotten og sæt planten i plantehullet i samme dybde som den er i potten. Tryk let omkring planten og vand godt. Det er vigtigt i de første 2 til 3 uger efter plantningen at du vander rigeligt, og i tørre perioder at vande planten for at sikre planten den bedste etableringsfase de første 2 år.