Abrikos

Abrikos guide - Læs vejledningen herunder:


Prunus armeniaca

Abrikos er et kønt prydtræ, der giver frugt selv som frit udplantet i haven. Frugterne er gule med orangefarvede kinder 4-6 cm i diameter. Træet bliver 3-10 meter højt og giver i gode år et stort udbytte.

Den overdådige blomstring med hvide-rosa blomster er meget tidlig, allerede i marts i milde vintre, hvilket giver stor risiko for frostskader. Træer, der er espalieret ved en sydvendt mur, springer tidligst ud på grund af de høje temperaturer nær muren og er dermed også mest udsat for nattefrost. Til gengæld giver de beskyttede forhold tæt op ad muren den bedste frugtudvikling gennem sommeren. En vest- eller nordvestvendt mur mindsker problemet med den kraftige solopvarmning de tidlige forårsdage.

Abrikos sætter mange frugter der bør udtyndes, når træet selv har kastet de blomster der ikke blev bestøvet. Der skal være 5-6 cm mellem frugterne, hvis de skal kunne udvikle sig til en god størrelse. Beskæring sker efter frugthøst i august
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig