Hæk - læ og skovplanter

Findes der noget bedre end at indramme sin have i den smukkeste hæk? Det synes vi ikke!!
Derfor har vi et stort udvalg af planter der kan bruges til formålet.
Hæk- og læplanterne i netbutikken er opdelt efter deres latinske navne. Hvis du ikke kender det latinske navn, kan du søge på det danske navn i søgefeltet.
Nogle planter sælger vi i bundter med 10 stk., andre enkeltvis. Inde på hver vare, kan du se om planterne er barrodet, i potte eller med jordklump.

Der er rigtig mange måder at bruge hække på!
Der er f.eks liguster og bøg til klippede hække. Surbær, paradisæbler m.fl. til uklippede hække.
Læs mere i bunden af siden om klippede og uklippede hække.

Vejledning Hæk og Læplanter

Klippede eller uklippede hække

Hække kan bruges på rigtig mange måder!
Til indramning eller afgrænsning/opdeling i haven. Alt efter hvor meget plads du har, og hvor meget tid du vil bruge med hæksaksen,  kan du vælge om du ønsker en stram klippet hæk, eller en blød og naturlig afgrænsning. Til de klippede hække kan f.eks.  liguster, bøg og  fjeldribs m.fl. bruges.
Til lave uklippede hække kan  bruges Potentilla eller de lavere typer af Spiræa. Til  høje hække kan det evt. være de højere typer af Spiræa, Surbær eller Sargents æble.

Har du en hund der er i hopla og har svært ved at holde sig fra køkkenhaven. Ja så kan du sætte et trådhegn op, men det er jo ikke så kønt.
En anden mulighed er, at plante en flot grøn hæk. Trådhegnet kan du placere så det står inde i hækken og er usynligt. Til hækkene der bruges til, at holde dyr ude og som ikke må tage for meget plads, er det en fordel at det er en stram klippet hæk. Vi vil anbefale bøg eller liguster, da disse planter hurtigt lukker af og samtidig er pæne om vinteren.

Har du masser af plads, men mangler noget der bryder din firkantede have? Så er det helt sikkert en uklippet hæk du skal have dig.
Der er mange af de uklippede hække der blomstre, hvilket bidrager til en skøn have både for øjet og for de små insekter.
Skulle den uklippede hæk blive for bred, er det ikke sådan at du slet ikke må klippe hækken. Hvis du ønsker at reducerer bredden og højden på hækken er det vigtigt at klippe den uklippede hæk på det rigtige tidspunkt, og det er lige efter blomstring hvis du vil være sikker på at få blomster på hækken næste år.

Husk: hæk- og læplanter kan kun leveres fra medio oktober til ultimo april