Figentræ - figen

Figen; Figentræer og figenbuske


» Køb figentræ og buske her

Et figentræ vokser under gode betingelser kraftigt og angribes normalt hverken af sygdomme eller skadedyr Gode betingelser betyder lune, beskyttede forhold, og derfor er figen specielt velegnet som baljeplante. Inde i drivhuset kræver den god plads, men den kan overvintre i et lunt hjørne på terrassen.

Her til lands bliver figen 1-2 meter høj. Den har smukke, karakteristiske mørke grønne blade, og de små, uanselige blomster sætter villigt pæreformede frugter der udvikler sig selv om den snyltehveps, der har specialiseret sig i bestøvning af figenblomster ikke findes her i landet. Frugterne modner med en brunlig-violet farve sidst i august.


Figen foretrækker en god, kraftig muldjord. Baljeplanter sættes ud omkring 1. juni, men bør beskyttes mod frost vinteren igennem, ligesom planter på friland bør vinterdækkes grundigt med for eksempel nedfaldne blade og granris.

Figentræets frugtanlæg sidder i skudspidserne. Det bør man have i baghovedet ved beskæring af planten, for det er de strikkepindshovedstore knopper, der kan overvintre, der er størst chance for at høste frugter af. Frugter der dannes i sommerens løb, vil sjældent kunne nå at udvikle sig på friland men har gode chancer i drivhus og udestue. Dyrkes figen som baljeplante, er det nemt at styre skud-væksten ved at holde lidt igen med vand og gødning. Dermed begrænses behovet for den beskæring, der går ud over frugthøsten.


Har du spørgsmål til dit nye figentræ eller andet, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi er klar med rådgivning om figentræ, figenbuske m.m.
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig