Færdighæk

Færdighæk er opdelt i Alm. Færdighæk (den helt færdige hæk), Færdig Pur (lavtvoksende pur) og Herkules Hæk (ikke så kraftige planter som Færdig Hæk)
Spar tid og få etableret hækken hurtigt.

Klar parat en hurtig og færdig hæk

Mangler du afskærmning i din have, der giver øjeblikkelig læ? Så er en færdighæk den helt rette og hurtigste løsning på til at få etableret en hurtig hæk i din have. Hos Lundhede tilbyder vi flere forskellige varianter af færdighække. Vi har også de mest almindelige sorte som bøg og ligust.
Fordelen ved at anskaffe sig en færdighæk, fremfor at plante almindelige planter, er at man sparer 4-5 år, for at opnå samme effekt. Derudover er en færdighæk også langt billigere og lettere at etablerer i ens have, end et træhegn, samtidig med at det er den mest naturlige og miljørigtige form for afskærmning du kan få, og så holder den sig også længere da det er et levende hegn frem for et fast hegn.

Hvad bør du overveje?


Inden du går i gang med at købe en hæk, er der nogle ting du bør tage stilling til først. Da den hæk du planter, højst sandsynligt ikke lige foreløbigt skal udskiftet, men nærmere stå i din have have de næste 50 år. Først bør du overveje, hvor skal hækken være placeret og hvor høj må den i grunden blive. Ønsker du at hækken er stedsegrøn eller skal de være en løvfældende hæk. Skal den stå uklippet eller vil du gerne have en klippet hæk, og hvor mange gange om året vil du klippe den? Er du stadig i tvivl om, hvilken færdighæk du bør købe til den have, er du selvfølgelig velkommen til at ringe til os. Vi har herunder fremhævet nogle af de færdighække du kan vælge hos Lundhede.

Ligusterhæk er en klassiker blandt hækplanter, dette er ikke uden grund, da hækken er meget nøjsom og tolerant. Den kan tåle beskæring og kan desuden også formklippes. Fordelene ved en ligusterhæk er mange, for eksempel tiltrækker den fugle, og den vokser meget tæt og giver dermed god læ. Der findes flere slags af liguster, nogle er løvfældende og andre er stedsegrønne. Men fælles for dem alle er at de er kompakte, og er dækket med små grønne blade. Hvis man undlader at klippe hækken hårdt, blomstre den med finde cremehvide blomster i juni og juli, og spreder en dejlig duft i haven.

Bøgehæk er en særdeles populær hæk i Danmark. Dette forstår vi godt da den har smukke grønne blade, der om efteråret får gyldne nuancer, og til vinter blive de mere brunlige. Bøgehækken holder en del af sine blade året rundt, og derfor er den med til at afskærme og give privatliv. Den er desuden mere hårdfør i forhold til vind og det danske vejr. Det anbefales at den klippes to gange årligt i starten af juni og igen mellem november og marts, da hækken vokser op til 25 centimeter om året, når den har fundet sig til rette i sit nye plantested, dette betyder desuden at den hurtig bliver meget tæt.

Hvornår plantes en færdighæk


Nogle planter er mere hårdføre end andre, og kan derfor sagtens plantes tidligere om efteråret. Dette gør sig for eksempel gældende for de mest populære hække som bøgehækken og ligusterhækken, som kan plantes i slutningen af maj.
Når du modtager din nye færdige hæl, er det vigtigt at planterne plantes inden for et døgn efter modtagelse. Grav en rende der er cirka 30 centimeter i dybden og sørg for at løsne jorden grundigt i bunden af renden, dette sikre at vand nemmer kan nå rødderne af dine nye planter. Planterne bør planten 3 til 5 centimeter under øvrig jordniveau. Sørg for at planterne placeret med den rigtige afstand til øvrige planter. Fyld halvdelen af renden med jord og fyld resten op med vand. Når vandet er forsvundet, fyldes det resterende jord i renden.
Sikre til sidst at planten står lodret, og sikre planten med støtte, hvis den står et sted med meget vind. Dette er med til at sikre at hækken for den mest optimale etablering det første år.