Fersken

Fersken vejledning - Sådan dyrker du Fersken


Prunus persica - Fersken
Ferskentræet plantes tæt ved en syd- eller vestvendt mur og er meget velegnet til espaliering. Det kan også plantes inde i drivhuset. Plantet fritstående i haven vil det ofte fryse tilbage om vinteren, men kan efterhånden danne en busk. På den ideelle vokseplads kan fersken træet blive op til seks meter højt, men det kan beskæres, så det passer til omgivelserne. Træet beskæres umiddelbart efter frugthøst.

Træet springer ud med et væld af lyserøde blomster før løvspring allerede i april. Efter vellykket bestøvning sætter det flere frugter, end det kan bære. Frugterne bør derfor udtyndes, så der er cirka 10 cm mellem dem. Det er svært at få sig selv til, men det betaler sig i sidste ende.

Sygdommen fersken-blæresyge kan være et problem i fersken, nektarin og mandelfersken. Symptomerne er blærede, fortykkede partier på bladene, der efterhånden ruller sig sammen. De nyeste sorter er ikke så modtagelige for sygdommen som ældre sorter men det betaler sig at forebygge, så vidt det er muligt. Svampesygdommens sporer spredes med vanddråbe; og derfor gælder det om at undgå vand på grene og knopper indtil 1. maj. Det giver sig selv inde i drivhuset, og i det fri kan træet enten plantes under et bredt udhæng eller kort og godt dækkes i den kritiske periode.


Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig