Herning Hækken bøgeplanter er de bedste på markedet

Her kan du vælge mellem Barrodsplanter eller Villahæk-klumpplanter.
Længere nede kan du læse om bøgen, og blive klogere på hvilken plante du skal vælge, og hvordan du planter, passer og plejer bøgehæk.


Barrodsplanter er billige og nemme at arbejde med. Det tager dog længere tid for hækken at etablere sig, da rodnettet først skal komme sig over at være blevet flyttet.
Barrodsplanter kan leveres fra ca. uge 42 og indtil midt forår.Klumpplanter koster mere end barrodsplanter, men du får til gengæld et færdigt resultat når først planterne er kommet i jorden.
Klumpplanter kan leveres fra ca. uge 43 og indtil midt forår.
Bøgeplanter

Danmarks nationaltræ

Bøgen er vores nationaltræ, og forbilledet for alle andre træer og planter i den danske natur.  Bøgens farver symboliserer årstidernes skiften, eller er det egentlig mere omvendt?? For bøgens farver skifter med sæsonerne, og vi bruger netop bøgens blade til at definere forårets og vinterens komme.

Bøgen er en løvfældende plante - om vinteren bliver bladene kobberbrune og bliver for det meste på hækken helt indtil maj hvor de nye blade springe ud.
Som hækplanter er bøgen særdeles hårdfør og stærk. Den kan tåle hård beskæring, og egner sig derfor især godt som den trimmede rumdeler mellem naboer og som vejskel.

I foråret springer bøgen ud med sarte lysegrønne blade, og allerede fra maj dækker bladene helt, og hækken står som en solid lysegrøn mur.
Plantning og pasning
Se vores trin for trin guide!

Plantning og pasning

Bøgen er nem at plante - og ligesom alle andre planter behøver den vand og næring.
Det første år er det især vigtigt at plantens vandforbrug bliver dækket. Det gælder både for barrodsplanter og planter med rodklump.

Hvis bøgehækken skal står et åbent sted hvor den er meget udsat for vind, er det en god ide at stabilisere planterne, enten med stolper, eller med en stram snor langs med rækken. Bliver bøgeplanterne brugt til hæk i et nybyggerkvarter og er planterne høje, skal der især overvejes støtte til planterne. Der kan være kraftige vinde mellem husene og der er ofte ikke andre træer eller buske til at af bløde vinden i nye villakvarterer.

Bøgen er forholdsvis langsomt voksende. Det betyder at du slipper for at klippe hæk så tit som hvis du valgte andre planter der voksede meget hurtigt.
Du kan nøjes med at klippe hækken én gang årligt. Hvis du ønsker en stram form på hækken, kan du nemt klippe 2 gange eller flere.

Grenaffaldet fra bøgen er begrænset - det er tynde grene som er nemme at rive sammen og som fint kan komposteres.
<hr>


Barrods eller Klumpplante

Barrodsplanter er billige og nemme at arbejde med. Det tager dog længere tid for hækken at etablere sig, da rodnettet først skal komme sig over at være blevet flyttet.
Barrodsplanter kan leveres fra ca. uge 44 og indtil midt forår. Vejret har stor indflydelse på hvornår vi kan starte med at tage bøgeplanter op. Hvis det er et meget varmt/lunt efterår bliver optagningen udskudt. Er det derimod et koldt efterår starter vi omkring uge 44. Da det er vejret der afgør hvornår vi kan starte med optagningen, vil det være en vurdering år efter år. Vi er meget opmærksomme på at give vores kunder besked om hvornår det er forsvarligt at plante, så undgår vi at der lægges planer for plantning som ikke kan overholdes.

Klumpplanter (vi kalder vores for Villahæk) er kraftige planter med stor rodklump. De koster væsentligt mere end barrodsplanter - men danner til gengæld lynhurtigt en flot og tæt hæk. Klumpplanter kan bestilles året rundt, men leveres typisk fra uge 44, hen over vinteren og indtil juni. Igen spiller vejret en stor rolle på tidspunkterne


Herning Hækken er vores kvalitetsstempel - læs om hvorfor vores planter er de bedste!
Herning Hækken

Herning Hækken er vores kvalitetsstempel - læs om hvorfor vores planter er de bedste!


Skal det være bøg?

Hvis du har besluttet dig for at købe bøgeplanter, skal du klikke videre i toppen af denne side.
Hvis du er i tvivl om bøg er det rigtige for dig, kan du danne dig et overblik i vores lille guide  - klik på banneret herunder, og bliv klogere på de forskellige sorter af hækplanter!