Bøg med klump

Her finder du vores udvalg af bøg med klump.
Planterne er meget kraftigere end vores barrods planter.
Bøg med klump er til dig der vil have en mere eller mindre færdig hæk med det samme.

Bøg som hæk

Her finder du vores udvalg af bøgeplanter. De planter der er mærket med Villahæk, bliver produceret på vores egen planteskole, Kollund Planteskole. Derfor kan du her regne med helt friske planter i super kvalitet.
Både Herkules og Færdighæk er danske brands som fylder godt i markedet. Planterne bliver produceret i Danmark ved en af vores gode leverandører som, ligesom os, sætter en ære i at levere gode sunde planter med vækstkraft.

Du kan regne med at få en flot bøgehæk, når du køber dine bøgeplanter her på siden.
Gennem produktionen er vores bøgeplanter blevet rodbeskåret. Det betyder, at vi har en større rod-masse som fylder mindre.  Det betyder for dig, at du er sikret en god etablering af hækken og at planterne er nemme at plante.
I produktionen bliver der holdt øje med at planterne trives. Der vandes og gødes efter behov, men ikke mere end behovet er. Dette giver flotte høje, men stadig kompakte planter der har en fin forgrening og kan tåle vind og vejr.

Her på siden finder du et stort udvalg af bøgehæk planter, der er en særdeles populær og hurtigt voksende hæk. Salget starter i oktober og strækker sig hen til juni.

Jo flere år planten er, jo kraftigere planter får du. Inde på hver vare, er det muligt at se billeder af hver enkelt bøg.

Alt efter størrelse anbefaler vi, at der plantes 3-5 stk pr meter.

Mangler du hjælp til plantning af bøgehæk, kan du med fordel læse guiden under Vejledning Hæk og Læplanter . Her ligger ligeledes en videoguide til bøgehæk plantning.

__________________________

Bøg er en af de helt store favoritter, når danskerne skal plante hæk i deres haver. Bøgen er Danmarks nationaltræ, og skaber som hæk en hyggelig stemning.
Disse planter kan bruges til hække, men de kan også plantes frit, hvorefter de på sigt vil blive til store træer.

I Lundhede lægger vi stor vægt på kvalitet af planter. Derfor bliver bøge planterne produceret ved vores egen planteskole, Kollund Planteskole. På denne måde er vi sikret gode planter, hvor vi selv løbende kan følge produktionen og udviklingen af planterne.

Hvilke planter du skal vælge til din hæk kommer an på mange faktorer. Jo ældre planterne er, jo kraftigere planter får du og derfor også noget der hurtigere ligner en hæk. Du bør gøre dig nogle overvejelser omkring hvilken form for hæk du ønsker, hvor den skal stå og hvilken funktion hækken skal have. På den måde får du valgt den rigtige hækplante.
Skal du plante en stor flade til med pur/hæk, kan det være en fordel, at vælge mindre og yngre planter for at gøre plante-arbejdet nemmere.

Hvornår springer bøgehæk ud?


Bøgehæk springer ud i slutning af april til starten af maj med flotte lysegrønne blade, som senere bliver mørkegrønne. Gennem sommeren står hækken som en flot grøn afskærmning mod vejr, dyr og nysgerrige naboer.
Gennem vinteren beholder hækken de tørre brune blade og skærmer derfor godt mod vintervejret. Her får du altså både en sommer- og vinterhæk!

Hvornår planter man bøgehæk?


Det bedste tidspunkt at plante bøgehæk, er i november. På dette tidspunkt kan planterne nå at lave nye rødder før vinteren og så er de klar til at gro næste forår. Hvis du planter på dette tidspunkt, mærker planterne ikke så meget at de er blevet flytter.
Selvom bøgen springer ud i begyndelsen af maj, kan planter holdes i dvale ved at blive opbevaret på kølerum. Derfor kan du ganske sikkert købe bøgeplanter gennem en lang periode.
Det planterne har mest brug for efter de er plantet, er vand. Jorden må altså ikke tørre ud, men heller ikke soppe i vand. En fordel er, at vande rigeligt ved at bruge en siveslange og vande mere eller mindre fast om aftenen det første år efter plantning, alt efter vejret.

Hvor hurtigt vokser bøgehæk?


Bøgehækken er en hurtigt voksende hæk, og har en årlig vækst på mellem 30-50 cm. En nyplantet bøgehæk vokser 20-25 cm det første år. Bøgen er den ideelle plante, hvis man ønsker en tæt hæk. Planten vokser godt og har smukke blade både om sommeren og til efteråret.  

Hvornår klipper man bøgehæk?


Årstid for beskæring af bøgehæk er sommerperioden. Klip af bøgehæk er med til at gøre hækken tættere og skabe en kompakt hæk. Hvis du kun ønsker klipning af din bøgehæk en gang om året, anbefales det, at du gør det i juli. Ønsker du derimod at klippe din bøgehæk to gange om året, bør du gøre det første gang i juni og anden gang i august.
Et gammel ordsprog siger, at hækken skal klippes inden Sankt Hans, og vælger du at gøre dette, skal du se efter eventuelle fuglereder. Har du fuglereder i hækken bør du vente til slutning af juli eller ind i august med at klippe din bøgehæk.

Har du en gammel bøgehæk der er blevet meget tyk, kan du også foretage en kraftig beskæring af hækken i det tidlige forår, februar til marts, inden den får knopper.

Klipning af ny bøgehæk bør ikke foretages før hækken har nået den ønskede højde. Du kan dog sagtens beskære siderne, men vent med toppen til den er blevet højere. Når du har klippet bøgehækken, står du tilbage med en flot hæk, der er klar til at stå flot hele vinteren.

Hvornår skal jeg gøde min bøgehæk?


Det bedste tidspunkt for gødning af bøgehæk er lige efter din hæk er sprunget ud, da du ellers kan risikere at påvirke de knopper, der ikke skulle være sprunget ud nu. Som gødning til bøgehæk kan du tilfører jordforbedring som en topdressing fra oven. Trænger din bøgehæk til meget gødning, og har den ikke fået i flere år, kan du i stedet bruge kunstgødning, der opløses i vand og hældes ud over jorden.

Hvad koster bøgehæk?


Bøgehæk priser kan varier, alt efter om du ønsker en barrodet hæk, der er de billigste eller færdig bøgehæk . Du kan læse mere om priser på bøgehæk inde på hver enkelt produkt. Din bøgehæk pris vil falde jo flere hækplanter du køber hos os.

Har du fortsat spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan rådgive dig inden du foretager dit køb af bøgehæk.