Haven i september

Topdressing af græsplæne

Hold græsplænen i god form med topdressing. Topdressing er en blanding af sand og velomsat, sigtet kompost. Topdressing spredes i et tyndt lag på 1-2 cm ud over plænen efter gennemrivning/plæneluftning.

Beskæring af hindbær

Hindbær inddeles i to grupper. Der er de sorter, der giver bær om sommeren, og andre sorter, der først har modne bær om efteråret. De sommerbærende beskæres lige efter høst. Hos de efterårsbærende skæres alle grene ned senest 1. marts året efter bæring. Du kan læse mere om hvordan du bør begive dig ad lige her.

Læg blomsterløg nu - i haven og i krukker

Det er i september og oktober forårets tidlige blomsterflor skal forberedes. Det er i den periode forårsløg og -knolde skal lægges Langt de fleste tidlige forårsblomster er løg- eller knoldplanter, som ligger i jorden hele tiden, og så kommer de frem om foråret og pryder haven med deres vidt forskellige blomster.

Plukning af æbler

Æbler er plukkemodne, når de kan drejes en omgang, og dermed slipper fra grenen. Her kan du læse mere omkring dette og de andre råd der er, når det kommer til plukningen af æbler.

Plant stauder nu

September og ind i oktober er den helt ideelle tid at plante stauder i. Ud over plantning af stauder, er den samme periode også god at dele stauder i. Læs alle de gode råd inde i artiklen.

Beskæring - klipning af stedsegrønt

Stedsegrønne - her nåletræer, beskæres bedst i april-maj og august-september. Der forskel på hvor godt de forskellige arter tåler beskæring eller klipning. Du kan her læse meget mere omkring dette.

Kartoffelhøst

Opgravning af kartofler kan begynde, når de blomstrer. er det til opbevaring, er det bedst i september.
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com eller

Lundhede Planteskole   |   Gindeskovvej 22   |   Feldborg   |   7540 Haderup   |   info@lundhede.com    
Klik mig