Plukning af æbler

Æblernes modningsproces

De mange sorter af æbler modnes over en lang periode. De få helt tidlige sorter er moden sidst i august, og er brugbare i en kort periode. I løbet af september og oktober modnes mange sorter og de seneste er modne i november. Når æbler falder ned, er de ofte beskadiget af råd eller skadedyr, og derfor er de modnet ekstra tidligt, men det kan også være tegn på, at det naturlige modningstidspunkt snart nås. Man kan se om et æble er modent ved at dreje det lidt rundt, og hvis det nemt slipper grenen, er det modent. Det er også modent, hvis man skærer igennem og ser at kernerne er brune.

Sol hjælper æblerne med at få mere farve


Hvis en æblesort skal få fx mere eller mindre rød farve, og den ikke er der ved modningstid, kan det være fordi frugterne sidder i for meget skygge. Man kan så lægge dem nogen tid i solen i et lag, så alle får sol. Husk at dreje dem nogle gange, så de får sol over det hele. Man bruger især den fremgangsmåde ved sorten ‘Pigeon’, som er et typisk juleæble, og traditionelt ønskes rigtig rødt.
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig