Krydderurter

Krydderi og krydderurter er uundværlige i mad, og de fleste krydderurter kan forholdsvis let dyrkes i egen have, i altankassen eller i en krukke.  Vi forsøger at skaffe så mange danskproducerede krydderurter som muligt. De planter der er produceret i Danmark passer bedst til det danske klima.
Krydderurterne i netbutikken står under deres latinske navn. Hvis du ikke kender det latinske navn, kan du søge på dansk navn i søgefeltet

Dyrkning og brug af krydderurter

Dyrkning af krydderurter
Krydderurter kan indgå overalt i haven, er nemme at dyrke, dufter og blomstrer villigt. De fleste trives bedst i fuld sol og veldrænet jord.

Friske krydderurter:
Der findes ikke noget bedre end den del af året hvor der er friske krydderurter i haven. De dufter skønt, og de fleste madretter kan piftes op med friske krydderurter. Krydderi og krydderurter er uundværlige i mad.

For 5000 år siden skrev kejser Shen Nung den første kendte urtebog. Urter har altid haft stor betydning for mennesket og i øjeblikket er interessen for urter og deres anvendelsesmuligheder igen støt stigende.
Utrolig mange urter anvendes som tidligere nævnt i madlavningen, men også  medicinsk, til dekoration eller i husholdningen.

Frisk te
Et par friske mynteblade i et krus og kogende vand ovenpå, lad det trække og man har en god kop te. Smag evt. til med lidt kryddersukker.

Urtefodbad
En halv spiseske groft salt opløses i vand, tilsæt citronmelisse og morgenfruer, så har du et skønt forfriskende og rensende fodbad.

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og tilbud.