Flis og kompost

Den måske mest synlige fordel ved flis er den reducerede mængde af ukrudt. Flis skærmer adgangen til jorden, sådan at frøukrudt ikke får mulighed for at  spire og få næring. Dertil har flis en positiv virkning på jordens fugtighed og plantens udnyttelse af jorden helt op til overfladen. Så ud over den dekorative effekt, giver flis en række sidegevinster. Her i kategorien finder du alt fra kakaoflis til pinjebark og pyntebark samt andet afdækning.

Flis i haven

Flis, barkflis, dækbark, kakaoflis eller træflis – der findes mange varianter af flis i haven. Valg af flis afhænger af de planter, du har. Dækbark egner sig godt til de indendørs og udendørs krukker. Flis i haven vælger mange pga. den dekorative effekt, men samtidig får du en overflade, der hæmmer væksten af ukrudt. Dog ikke rodukrudt, som får næring fra jorden. Flis er desuden med til at holde på jordens fugtighed helt op til jordoverfladen, som gør at planterne har mulighed for at udnytte jorden fuldt ud.

Flis, barkflis og kakaoflis – hæmmer mængden af ukrudt og bevarer jordens fugtighed.

Haveflis og træflis til haven


Har du træer, buske eller krukker, hvor ukrudtet lystigt spirer, så snart solens stråler får øje på dem – er flis en rigtig god løsning til dig. Her får du ikke bare et flot bed, men samtidig reducerer du mængden af ukrudt, da frøukrudt ikke får så god mulighed for at spire. Alternativt til haveflis eller træflis til haven, finder du Champost jordforbedring. Jordforbedring har et indhold af gødning og vækstler, som giver god næring til dine planter samtidig med at det reducerer mængden af lugearbejde. Gør det nemmere for dig selv ved at købe flis eller jordforbedring til dine planter, hæk, blomster og bede generelt – så kan du bruge tiden på terrassen med en bog frem for med en rive.

Køb haveflis eller træflis til haven – så får du ikke bare en flot overflade, men reducerer også mængden af ukrudt betragteligt.