Vælg den rigtige type ligusterplante til din have

Barrodsplanter er billige og nemme at arbejde med. Det tager dog længere tid for hækken at etablere sig, da rodnettet først skal komme sig over at være blevet flyttet.
Barrodsplanter kan leveres fra ca. uge 42 og indtil midt forår.


Herning Hækken villahæk er kraftige planter med stor rodklump. De koster væsentligt mere end barrodsplanter - men danner til gengæld lynhurtigt en flot og tæt hæk. Klumpplanter kan bestilles året rundt.
Ligusterplanter

Plantning og pasning

Plantning og pasning

Ligusterplanter er nemme at plante - og ligesom alle andre planter behøver de vand og næring.
Det første år er det især vigtigt at plantens vandbehov dækkes. Det gælder både for barrodsplanter og planter med rodklump.

Hvis hækken skal stå et åbent sted hvor den er meget udsat for vind, er det en god ide at stabilisere planterne, enten med stolper, eller med en stram snor langs med rækken. Dette er især vigtigt at overveje hvis planterne bruges i nybyggerkvarterer, da vindene mellem husene kan blive høje fordi der ikke er så mange andre planter der kan tage fra.

Liguster er hurtigt etablerende, og forholdsvis hurtigt voksende. Det betyder at din hæk hurtigt bliver høj, og også tæt. Du kan nøjes med at klippe ligusterhækken én gang årligt, men hvis du vil holde hækken ekstra skarp og pæn i formen skal du måske klippe 2 gange.

Grenaffaldet fra ligusterhækken er meget begrænset - det er tynde grene som er nemme at rive sammen og som fint kan komposteres.
<hr>


Barrods eller Klumpplante

Barrodsplanter er billige og nemme at arbejde med. Det tager dog længere tid for hækken at etablere sig, da rodnettet først skal komme sig over at være blevet flyttet. Passes planterne godt med vand og nærring kommer de hurtigt i gang med at gro.
Barrodsplanter kan leveres fra ca. uge 42 og indtil midt forår. Vejret har stor indflydelse på hvornår vi kan starte med at tage ligusterplanter op af jorden. Hvis det er et meget varmt/lunt efterår bliver optagningen udskudt. Er det derimod et koldt efterår starter vi omkring uge 42. Da det er vejret der afgør hvornår vi kan starte med optagningen, vil det være en vurdering år efter år. Vi er meget opmærksomme på at give vores kunder besked om hvornår det er forsvarligt at plante, så undgår vi at der lægges planer for plantning som ikke kan overholdes.

Klumpplanter (vi kalder vores for Villahæk) er kraftige planter med stor rodklump. De koster mere end barrodsplanter - men danner til gengæld lynhurtigt en flot og tæt hæk. Klumpplanter kan bestilles året rundt men leveres typisk fra uge 39, hen over vinteren og indtil juli. Igen er det vejret der spiller en stor rolle med hvornår vi kan starte og hvor længe vi kan leverer planter


Herning Hækken er vores kvalitetsstempel - læs om hvorfor vores planter er de bedste!

Herning Hækken er vores kvalitetsstempel - læs om hvorfor vores planter er de bedste!


Hvis du har besluttet dig for at købe ligusterplanter, skal du klikke videre i toppen af denne side.
Hvis du er i tvivl om liguster er det rigtige for dig, kan du danne dig et overblik i vores lille guide  - klik på banneret herunder, og bliv klogere på de forskellige sorter af hækplanter!