Her finder du vores udvalg af liguster planter. Planterne bliver produceret på vores søstervirksomhed, få kilometer væk fra os, derfor kan du regne med friske planter i super kvalitet.
Her finder du vores udvalg af bøgeplanter. Planterne bliver produceret på vores søstervirksomhed, få kilometer væk fra os, derfor kan du regne med friske planter i super kvalitet.
Gennem produktionen er vores Ligusterplanter blevet klippet ned, hvilket gør at vi har en meget stor mængde grene der kommer helt fra bund af. Det betyder for dig, at du er sikret en god stærk plante med mange grene som hurtigtig bliver tæt.
I produktionen bliver der holdt øje med at planterne trives. Der vandes og gødes efter behov, men ikke mere end behovet er. Dette giver flotte høje, men stadig kompakte planter der har en fin forgrening og kan tåle vind og vejr.
En ligusterhæk er en skøn og populær stedsegrøn hæk, der holder bladene hele året, og du er derfor sikret en hæk der året rundt afskærmer.
Inde på hver vare, er det muligt at se billeder af produktet. Alt efter størrelse anbefaler vi at der plantes 3-5 stk pr meter.
Mangler du hjælp til plantning af ligusterhæk, kan du læse mere på
Vejledning om hæk- og læplanter _______________________________
Næst efter bøg, er liguster den mest brugte plante til hæk i Danmark. Og det er der god grund til, for liguster er meget velegnet til hæk. En ligusterhæk er nem at passe og nem at få tæt. Hækplanterne har både tynde grene og mindre blade. Denne kombination gør det muligt at skabe en decideret væg som kan skærme af.
Liguster har udspring i april med friske grønne blade der, de fleste år, også holder gennem hele vinteren. Planterne er hvad man kalder 'delvis stedsegrønne', det betyder at de kan beholde bladene hele året. Det er nogle faktorer der spiller ind på om bladene bliver på planterne.
Når du modtager planterne og planter dem, er det en stor flytning for planterne og her kan det ikke undgås at planterne oplever lidt stress før de falder til på den nye placering. Liguster smider altså bladene for at koncentrerer sig om at overleve og komme godt igen næste år. Men bare rolig, hvis bladene falder af om vinteren, betyder det altså ikke at planterne mistrives eller er døde.
Beskæring af ligusterhæk
Hvis ligusterhækken, en dag, løber fra dig og bliver for bred eller høj, tåler planterne en kraftig beskæring så hækken kan starte forfra.
Når du skal klippe eller beskære din ligusterhæk er det vigtigt at have højden og bredden i baghovedet når hækken skal klippes.
Når din ligusterhæk har nået den ønskede højde kan du foretage klipning af ligusterhæk første gang. Klip ikke en ny ligusterhæk før den har opnået den højde du ønsker, da det stopper væksten en smule.
Efter din ligusterhæk har nået den ønskede højde anbefales det at klippe den i højden, to gange i året. Klip den gerne i juni og herefter igen i august.
Når du skal klippe din liguster i bredden kan du beskære den, når den bliver for bred. Klipper du din liguster i bredden hvert år, vil du hurtigere opnå en flot og tæt hæk. Med liguster er det altså nemt, at skabe sig en flot tæt hæk der skærmer mod omgivelserne.
Plantning af ligusterhæk
Det er muligt at plante ligusterhæk fra midt september til sidst i juni, så længe jorden er til at grave i.
Vil du plante din ligusterhæk på det mest optimale tidspunkt anbefales det at plante ligusterhæk i midten af oktober til november. Husk at vande dine liguster rigeligt hvis du planter et varmt forår. I januar/februar bliver planterne lagt på kølerum hvor det er muligt, at holde planterne i dvale frem til slutningen af plantesæsonen.
Gødning af ligusterhæk
Vil du give din nyplantede ligusterhæk en god start på væksten? Som gødning til ligusterhæk kan du med fordel blande kompostjord sammen med den opgravede jord når du skal plante din nye ligusterhæk. Det er vigtigt at gøde jorden med kompost jord, hvis jorden du planter i er dårlig, men gødning er altid en god ide hvis du vil opnå en hurtigere vækst. Når du gøder din liguster med kompostjord tilføres en masse næringsstoffer som skaber bedre vækstbetingelser for din hæk.
Husk dog at kompostjord skal blandes sammen med det opgravede jord da ren kompostjord ellers kan skade planternes rødder.
Ligusterhæk priser
Ligusterhæk priser kan varierer alt efter hvilken art der vælges og efter salgshøjden. Udover det er der også en prisforskel, alt efter hvor mange hækplanter der købes. Du kan se mere om hvad ligusterhæk koster på hver enkelt varer.
Plantning af ligusterhæk - Step by step
Følg med fordel disse trin når du skal plante ligusterhæk:
1. Sæt to pinde op i hver sin ende af, hvor hækken skal placeres.
2. Bind herefter en snor mellem pindene så ved hvor du skal grave.
3. Grav en rende langs snoren som er ca. 2 spadestik dybe og brede.
4. Herefter placerer du 3-5 planter pr. meter i renden. Brug snoren som mål, så planten placeres lige.
5. Bland kompostjord og almindelig jord sammen 50/50 og dæk planternes bund.
6. Tryk jorden om hver plante godt, så de står stabilt.
7. Vand hækplanterne rigeligt efter plantning.
8. Fortsæt med rigelig vanding i de første 14 dage.