Ligusterhæk

OBS Kan bestilles nu og frem til sidst i maj, eller så længe lager haves.


Her finder du vores udvalg af ligusterplanter. Planterne bliver produceret på vores søstervirksomhed, få kilometer væk fra os, derfor kan du regne med friske planter i super kvalitet.
Inde på hver vare, er det muligt at se billeder af produktet.

Alt efter størrelse anbefaler vi at der plantes 3-5 stk pr meter.

Vejledning Hæk og Læplanter

Liguster som hæk

Næst efter bøg, er liguster den mest brugte plante til hæk i Danmark. Og det er der god grund til, for liguster er meget velegnet til hæk.
En ligusterhæk er nem at passe og nem at få tæt, planterne har både tynde grene og mindre blade. Denne kombination gør det muligt at skabe en decideret væg som kan skærme af.
Hvis ligusterhækken, en dag, løber fra dig og bliver for bred eller høj, tåler planterne at blive klippet kraftigt så hækken kan starte forfra. Med planterne er det altså nemt, at skabe sig en flot tæt hæk der skærmer mod omgivelserne.

Liguster har udspring i april med friske grønne blade der, de fleste år, også holder gennem hele vinteren. Planterne er hvad man kalder 'delvis stedsegrønne', det betyder at de kan beholde bladene hele året. Det er nogle faktorer der spiller ind på om bladene bliver på planterne.
Når du modtager planterne og planter dem, er det en stor flytning for planterne og her kan det ikke undgås at planterne oplever lidt stress før de falder til på den nye placering. Liguster smider altså bladene for at koncentrerer sig om at overleve og komme godt igen næste år.
Men bare rolig, hvis bladene falder af om vinteren, betyder det altså ikke at planterne mistrives eller er døde.

Det er muligt at plante liguster fra midt september til sidst i juni.
I januar/februar bliver planterne lagt på kølerum hvor det er muligt, at holde planterne i dvale frem til slutningen af plantesæsonen.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og tilbud.