Fiberdug

Velkommen til vores side med fiberduge. Her kan du nemt finde en fiberdug til overdækning af forskellige urter, bær, grøntsager etc. De tillader alle, at vand, luft og lys trænger igennem og isolerer samtidig mod  kulde.  Vi har alle størrelser i fiberduge  - se udvalget her.

Fiberdug eller ukrudtsdug?

En fiberdug, bliver også kaldt for en ukrudtsdug. Det er et produkt der er fantastisk, når du har brug for hjælp, til bekæmpelse af ukrudtet i din have. En fiberdug kan beskytte både den bare jord, nytteplanter og som sagt er den din bedste ven imod bekæmpelsen af ukrudtet.

At have en flot og funktionel have kan let blive svært at holde, da den kan blive ødelagt af diverse ukrudtsplanter, så som mælkebøtter, padderokker eller skvalderkål, de kan både ødelægge din have eller forskyde dine fliser på din terrasse eller i din indkørsel, og her kan en fiberdug også gøre stor nytte.

Hvilken fiberdug skal du vælge?


Når du skal til at vælge en fiberdug, er det vigtigt at den er UV-beskyttet, også selvom dugen bliver tildækket af flis, skærver eller lignende, da der kan komme huller i din belægning, hvilket betyder at dugen vil få sol. En fiberdug der er UV-beskyttet er desuden også den mest effektive imod ukrudt. Fiberdugene som Lundhede forhandler er Uv-beskyttet og er termisk behandlet, der gør at fiberdugen vil stå stærkere mod ukrudtet. Du kan desuden dække fiberdugen med forskellige ting, såsom bark eller flis og småsten, hvis du ønsker et mere æstetisk udseende, laget behøver ikke at være tykt, men det skal blot dække dugen.

Hvordan virker en fiberdug?


Fiberdugen beskytter planter mod vind, stærk sol og uønsket besøg af flyvende insekter, f.eks. gulerods bladlopper, kålfluer og havetæger. Dugen hindrer også fugle og andre dyr i at skade afgrøderne. Dugen slipper luft, vand og ca. 90% af lyset igennem, hvilket gør klimaet mere jævnt og mere plante venligt. Luftfugtigheden bliver højere, og temperaturen et par grader varmere. Klimaet under fiberdugen forbedrer afgrødernes forudsætninger; frøene spirer bedre, småplanter etablerer sig nemmere, og alting vokser hurtigere. Dugen fjernes, når afgrøderne er kommet godt i vej. Vil du beskytte planterne mod skadedyr, lader du vævet blive liggende, indtil angrebsrisikoen er mindsket. Fiberdugen beskytter også mod frost, eftersom temperaturen under dugen som regel er et par grader højere end udenfor. Den er derfor udmærket til dækning af følsomme planter ved midlertidig nattefrost. Også velegnet som skyggedug i drivhuset.


Hos Lundhede har desuden et stort udvalg af planteposer og bobleplast til beskyttelse af dine planter. Har du planter, som ikke tåler den hårde frost, kan du investere i poser til beskyttelse af planter. Poserne har skumbund med drænhul samt dobbelt isolerende bobleplast.
Bobleplast er et let og varmeisolerende materiale, der kan anvendes til såvel isolering som emballering.  Dermed egner det sig særdeles godt til vinter beskyttelse af planter og krukker. Vinterisolering af krukker i drivhuse eller på terrasse/altan: Krukker med sarte stauder eller planter, f.eks. citron- og oliventræer, kan overvintres med den rette isolering. Krukken skal være frostbestandig og tilstrækkelig stor. Beklæd siderne med bobleplast, helst i dobbelt lag. Dekorér evt. med et lag jutevæv og bind det hele fast sammen med et stykke bastsnor. Krukken bør derefter placeres på en frigolit plade, gerne hævet op på mursten eller brædder, så der dannes en isolerende luftspalte mod underlaget. Stauden/planten bør vandes nogle gange i løbet af vinteren. Vinteropbevaring af krukker: Indpak krukkerne i bobleplast for at undgå stødskader under vinteropbevaringen. Du finder dem i forskellige størrelser hos Lundhede og de er nemme at montere.

Planteposer og ukrudtsduge – se det store udvalg og mange størrelser på Lundhede.com.