Espalier og hegn

Espalier skaber en hyggelig oase i haven, på terrassen eller altanen – lad de smukke klatre- og slyngplanter sno sig op af et espalier og du får nærmest en væg af blomster. Så smukt. Hos Lundhede finder du mange forskellige former for espalier, hegn, opbinding mm. i forskellige former og størrelser. Alt lige fra træespalier til klatresøjler og trådespalier samt et bredt udvalg af staudeholdere, blomsterstøtte, alt i opbindingsbånd, støtteremme mm.
Plantesøjle med krølletop str.2
Spar op til DKK 179,75
Plantesøjle med krølletop str.3
Spar op til DKK 242,25

Espalier til haven

Espalier kan tilføre en helt ny dimension til din have. Har du en kedelig mur eller et hegn, der står helt råt, kan du plante slyng- eller klatreplanter, som med tiden dækker de kedelige flader.
Vokser dine planter op af en mur, har du brug for et espalier, sådan at planten ikke falder sammen og lægger sig som en dug på jorden. Hos Lundhede finder du forskellige have espalier i træ og metal i alverdens former samt fritstående espalier, som du frit kan placere på terrassen, i haven eller på altanen.

Vælg din yndlings slyngplante og lad den sno sig op ad det flotte træ espalier, som passer perfekt sammen med havens andre elementer. Med et have espalier kan du skabe hyggelige afskærmninger på terrassen, flotte indgangspartier eller hyggelige oaser på altanen.
Have espalier finder du i et væld af forskellige former – lige fra firkantede til vifteformede i flade og runde modeller.

Har du ikke mulighed for at montere et espalier på en flade, tilbyder vi også de populære fritstående klatresøjler i galvaniseret stål, som findes i mange forskellige designs, som du frit kan placere, hvor du har lyst. Sæt to i dit indgangsparti som varm velkomst til dine gæster eller ram din altan ind med espalier med blomster i alverdens farver. Hos Lundhede tilbyder vi også de populære fritstående klatresøjler i galvaniseret stål, som findes i mange forskellige designs. Find din favorit og skab ekstra hygge på terrassen eller altanen.

Hvilke planter kan bruges?


Er du i tvivl om, hvilke planter du skal vælge til dit espalier?
Vi anbefaler for eksempel Blåregn, der er en farverig slyngplante med flotte hængende blomster, der egner sig for til en pergola eller en buegang.
Slyngroser der fås i flere forskellige varianter der er velegnet til at gro op ad lodrette flader. Slyngrosen er en hårdfør og meget kraftig duftende klatrerose, der hele sommeren står i blomst.
Kaprifolie der har en dejlig hypnotiserende duft, det er en meget smuk og elegant plante, nogle er stedsegrønne mens andre smider deres blade om vinteren.
Klematis kan bidrage til at dine have fremstår frodig og overdådigt i et kæmpe blomsterflor med plantens lilla blomster. Ønsker du mere eksotiske slyngplanter kan du med fordel vælge mellem  Kiwiplanten der er en nytteplante eller Tobakspibeplante der er en særdeles fin klatreplante der der kraftigvoksende og fuld hårdfør med sine hjerteformede blade.


Opbinding af nye planter


Nogle planter og blomster kræver opbinding, fx hvis stilken er meget tynd. Slyngplanter, som anvendes til espalier har tynde grene og vil falde sammen som en dug på jorden, hvis ikke de har et hegn eller espalier at klatre opad. Hos Lundhede finder du mange forskellige typer opbinding, som kan bruges til alt fra planter i drivhuset til slyngplanter på espalier til dine potteplanter i boligen. For eksempel kan du hos Lundhede finde et stort udvalg af bambusrør af typen Phyllostachys, som egner sig særligt godt til opbinding af alt fra små tomat- og chiliplanter til slyng- og klatreplanter i espalier. Denne type bambus træ har næsten den samme tykkelse i roden som i toppen, og dermed får du et meget stærkt stykke træ, som du kan bruge i haven år efter år.
Med opbinding giver du dine nyplantede planter de bedste vækstvilkår. Hos Lundhede finder du et bredt udvalg af staudeholdere i mange forskellige størrelser samt alt i opbindingsflex, plantespiraler, opbindingsbånd, opbindingspæle og meget mere.

Er du usikker på, hvilken type opbinding du skal vælge til dine planter hjemme i haven eller i drivhuset, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er passionerede havemennesker og hjælper dig gerne til at skabe den perfekte oase hjemme i din have.