Buske

Der findes efterhånden et meget varieret udvalg af buske, både når det gælder størrelser, blomster farver og -tidspunkter, flot efterårsløv mm.
Buskene i netbutikken er opdelt efter deres latinske navn. Hvis du ikke kender det latinske navn, kan du søge på det danske navn i søgefeltet.

Bind haven sammen med en busk

Buske kan være med til at binde havens mange beplantninger sammen, de kan være med til at fremhæve og indramme rum i din have. Der findes efterhånden et meget varieret udvalg af buske, både når det gælder størrelser, blomster farver og -tidspunkter, flot efterårsløv mm.
Mange buske kan være med til at tiltrække dyreliv til din have i form af sommerfugle og bier, som nyder de blomster fyldte buske.

Buskene i netbutikken er opdelt efter deres latinske navn. Hvis du ikke kender det latinske navn, kan du søge på det danske navn i søgefeltet.

Det skønne ved buske er at de generelt set kræver ingen eller minimal af vedligeholdelse. Dog drage de nytte at at blive beskåret for at fremme deres vækst.

Buske med mange funktioner


Prydbuske eller blomstrende buske, om man vil, giver struktur og farver til haven. Det er en grundsten for enhver have og er med til at gøre haven til et spændende og dejligt sted at være. Mange prydbuske blomstrer tidligt på sæsonen, og mange giver farver igen om efteråret i form af høstfarver eller bær.  

Prydbuske findes i næsten alle størrelser og vækstformer. De trives bedst i en veldrænet jord. Buskplanter kan plantes i grupper, som uklippede hække, i krukker, de kan bruges i bede, eller frit midt på plænen for sig selv. De kan også anvendes som rumdelere og lægivere.

Hvilken busk skal jeg vælge?


Dronningebuske: Selvom dronningebusken ikke har været dyrket i de danske haver i særlig mange år, er det en meget populær busk. Dette forstår vi udmærket, da det er en meget smuk busk da den hvert år  til juni indhyllet i skyer og kaskader af dunede lyserøde klokkeblomster. Det er en tæt forgrenet busk der kan blive 4 meter høj og lige så bred. Den er helt hårdfør, kræver ingen læ, men skal have en del sol for at den blomstre helt rigtigt.

Syrener: Denne busk stammer oprindeligt fra Sydeuropa, og findes i mange forskellige arter og farvenuancer. Busken er smuk og har en overdådig duft der fylder haven med skønhed. Blomsterne kan være lavendelblå, hvide, rosa, mørk lilla eller endda flerfarvede. Dertil er planten utrolig robust og meget nem at dyrke. Den trives fint i både sol og halvskygge og tåler en del blæst, men jo mere lys den får, desto mere vil den også blomstre. Ved at kombinere flere forskellige arter af syrenen vil du opleve at du kan strække sæsonen for blomstring fra begyndelsen af maj til slutningen af juni, og nogle arter vil endda kunne blomstre helt ind til juli eller komme med genblomstring igen i august-september.

Rødbladet parykbusk: Vil du bringe farve ind i din have, så er denne busk et ideelt valg, bladene er purpurrøde og hjerteformede, til efteråret bliver farven til bronze, hvilket skaber et fantastisk farvespil i din have. I juni og juli måned kan du nyde at den blomster med fine rosa blomsterklaser. Den trives desuden i fuld sol og halvskygge.

Kejserbusk: Denne busk er lidt af en atypisk busk, da den tilhøre de vinterblomstrende buske. Dette betyder at buske begynder at blomstre i november og fortsætte gennem vinteren, og holder pause i frostperioder. Blomsterne på busken er meget velduftende og er rosafarvede.

Japansk løn: Dette er en yderst elegant plante, der kan pryde alle slags haver. Den kan både dyrkes direkte i jorden eller i større havekrukker. Plantes den korrekt, kan du glæde dig over at den ikke kræve den helt store pasnings indsats. Japansk løns popularitet skyldes dens flotte blade, der skiftes i takt med årstiderne. I sommermånederne kan den forventes at være grøn, og springer ud med purpurrøde blomster. Til efterårsmånederne skifter bladenes farve til nogle skønne høstnuancer. Japansk løn kommer i mange forskellige sorter, derfor kan nogle være gyldne, gulgrønne eller vinrøde, og nogle har aftegningerne på bladene. Formene på bladene afhænger også af, hvilken sort du vælger.