Bøgehæk

OBS Kan bestilles nu og frem til sidst i maj, eller så længe lager haves.


Her finder du vores udvalg af bøgeplanter. Planterne bliver produceret på vores søstervirksomhed, få kilometer væk fra os, derfor kan du regne med friske planter i super kvalitet.
Salget starter i oktober og strækker sig hen til juni.

Jo flere år planten er, jo kraftigere planter får du.
Inde på hver vare, er det muligt at se billeder af produktet.

Vejledning Hæk og Læplanter

Alt efter størrelse anbefaler vi, at der plantes 3-5 stk pr meter.

Bøg som hæk

Bøgen er Danmarks nationaltræ, og skaber som hæk en hyggelig stemning.
Disse planter kan bruges til hække, men de kan også plantes frit hvorefter de på sigt vil blive til store træer.
Bøgen springer ud i slutning af april til starten af maj med flotte lysegrønne blade, som senere bliver mørkegrønne. Gennem sommeren står hækken som en flot grøn afskærmning mod vejr, dyr og nysgerrige naboer.
Gennem vinteren beholder hækken de tørre brune blade og skærmer derfor godt mod vintervejret.
Her får du altså både en sommer- og vinterhæk!

I HaveOasen/Lundhede lægger vi stor vægt på kvalitet af planter. Derfor bliver bøgeplanterne produceret ved vores søstervirksomhed. På denne måde er vi sikret gode planter hvor vi selv løbende kan følge produktionen og udviklingen af planterne.

Hvilke planter du skal vælge til din hæk kommer an på mange faktorer. Jo ældre planterne er, jo kraftigere planter får du og derfor også noget der hurtigere ligner en hæk.
Skal du plante en stor flade til med pur/hæk, kan de være en fordel, at vælge mindre og yngre planter for at gøre plante-arbejdet nemmere.

Det bedste tidspunkt at plante bøg, er i november. På dette tidspunkt kan planterne nå at lave nye rødder før vinteren og så er de klar til at gro næste forår. Hvis du planter på dette tidspunkt, mærker planterne ikke så meget at de er blevet flytter.
Selvom bøgen springer ud i begyndelsen af maj, kan planter holdes i dvale ved at blive opbevaret på kølerum. Derfor kan du ganske sikkert købe bøgeplanter gemmen en lang periode.
Det plantene har mest brug for efter de er plantet, er vand. Jorden må altså ikke tørre ud, men heller ikke soppe i vand. En fordel er, at bruge en siveslange og vande mere eller mindre fast om aftenen det første år efter plantning, alt efter vejret.

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og tilbud.