Fagus sylvatica (Bøg) Salgshøjde: 4 års 50-80 cm.  (Barrodet)

DKK 18,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 18,00
Pris pr. stk. v/10 stk.DKK 17,00
Pris pr. stk. v/100 stk.DKK 14,00
Pris pr. stk. v/200 stk.DKK 13,00
Pris pr. stk. v/500 stk.DKK 11,00
På lager/Fjernlager

HUSK - skriv hvornår du vil modtage/afhente i bemærkningsfeltet

Varenummer:KPB 0000029112
OBS! Barrodet bøg kan leveres fra sidst i oktober og indtil juni, men det er muligt at forudbestille hele året. Skriv venligst i ordrekommentaren hvornår levering ønskes

Bøgen er det sikre valg, til dem der elsker en sund flot hæk der pynter på alle årstider. Bøgen er udbredt over hele Danmark, derfor egner den sig også til hæk stort set alle steder.

Vores brand "Herning Hækken" er din garanti for kraftige planter der er klar til at gro i din have. Men før planterne kan blive en "Herning Hæk" skal den leve op til vores sortering.
Disse barrodet bøgeplanter har en fin forgrening og toppen af planten ligger mellem 50-80 cm. Jo tættere planten er på 50 cm jo flere sidegrene skal der være tæt ved toppen, før planten kan komme med i sorteringen. Roden er lige så vigtigt som toppen, vores planter har et fintforgrenet rodnet som sikre hurtig videre vækst i din have. Lige nøjagtig denne størrelse er blevet rodbeskåret 2 gange, for at sikre en kompakt rod der er nem at plante.
Sidst men ikke mindst er mellemleddet mellem rod og top hvor transport af vand og nærring foregår, jo tykkere stamme jo mere flow, planterne i denne sortering har en kraftig stamme tæt ved jorden. Der kan både være planter med 1 eller 2 gennemgående stammer, her kigger vi meget på sidegrenenes placering, sådan at planterne får en ens fylde når du planter dem i din nye hæk.

Bøg trives i stort set alle jordtyper, dog med undtagelse af meget våd jord. Planterne er meget hårdføre og kan derfor tåle en del blæst og kulde. Trives bedst i sol til skygge. Planterne har frisk grønne blade ved udspring og senere på sommeren bliver bladene mere mørkegrønne. Henover vinteren beholder bøgen sine brune blade og fungerer perfekt som læ for mennesker og dyr.

Bøg er meget velegnede til klippede hække og der opnås hurtigt en meget tæt hæk. Vi anbefaler at plante 4 stk. pr meter, men det er muligt at få et godt resultat med 3-5 stk. pr meter.
Hvis du skal plante en lille skov, kan du også bruge disse bøg til store træer, du skal bare lade være med at klippe dem i top og sider.