FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Mange af de spørgsmål vi får har vi fået mange gange før - så for at spare din (og vores) tid, har vi samlet de mest stillede spørgsmål her, så du hurtigt kan få svar.
Hvis du stadig er i tvivl - kan du sende en mail til: info@lundhede.com

Hvor er mine varer?

Vi bestræber os på at sende dine planter hurtigst muligt så du kan få dem i jorden ved dig så hurtigt som muligt.
Nogle planter skal vi have hjem fra vores leverandør, derfor kan der være en længere leveringstid.
I Sjældne tilfælde kan det ske at den vare du har bestilt ikke er til at skaffe – eller at kvaliteten ikke lever op til vores forventninger. I sådanne tilfælde tager vi direkte kontakt med dig, og finder en løsning sammen.

Mindre portioner af planter sender vi, hvorefter du får besked om at de er afsendt.
Større mængder af planter, til f.eks. hæk vil vi gerne have aftalt leveringstid med dig så du ikke risikerer at planterne leveres ved dig når du ikke har tid til at få dem i jorden.
Derfor vil vi gerne at du skriver hvornår du ønsker at modtage dine planter. Dette kan du skrive i ordre-kommentaren når du placerer ordren. Hvis du ikke har fået skrevet leveringstid på ordren, er du altid velkommen til at skrive en mail til os med leveringsønske. Vi prøver så vidt muligt at sende en mail til dig for at høre med levering af større mængder af planter, derfor kan det være en god idé at tjekke din uønskede mail, måske der er havnet en mail fra os.

På mange af vores forsendelser vil der være tracking, den information deler vi med dig på mail. Men vi bruger mange forskellige fragtfirmaer for at du får den bedste fragtoplevelse til lige nøjagtig dit område.

Hvis du stadig er i tvivl, er du velkommen til at skrive til os på info@lundhede.com

Jeg har bestilt varer til afhentning – kan jeg hente dem med det samme?

Du kan ikke hente dine varer lige med det samme – men oftest samme dag.  Vi skal lige have tid til at finde varerne frem – og er der varer iblandt som skal hentes hjem fra et fjernlager eller graves op, kan det tage en dag eller to. Vi skal nok give besked på mail så snart vi har varerne klar.

En af de varer jeg har bestilt, er ikke på lager, hvorfor sender i ikke af 2 omgange?

Fragt i Danmark er dyr, og vi har generelt et pænt underskud på fragt fra vores webshop. I stedet for at sende ordren af 2 omgange, kan vi fjerne den vare som der er ventetid på, eller vi kan vente med at pakke din ordre til alle varerne er klar til afsendelse.
Vi spørger naturligvis altid først

Jeg kan se varen, men der er ingen knap til at lægge den i kurven?

Nogle varer er periodestyrede.
Nogle planter kan kun skaffes periodevis - andre har ikke godt af at blive pakket i papkasser når de er i vækst.
Vi beholder  planten på webshoppen, men fjerner knappen. På den måde kan du stadig se at varen findes.

Prisen på planter varierer meget fra gang til gang - derfor fjerner vi også prisen når varen ikke længere er til salg.

Hvad er "Gartnerens valg"?

Gartnerens valg er udvalgte vare som vi ved leverer et godt resultat hver gang og som har en fast plads i vores sortiment af denne grund.
Det er desuden en måde at hjælpe dig videre hvis du f.eks er lidt i tvivl om hvilken plante eller hvilken størrelse du skal vælge.

Hvor lang tid kan planterne holde sig før de skal i jorden?

Planter har det bedst i jorden. Men når de skal flyttes fra det ene sted til det andet kræver det selvfølgelig en periode over jorden. Denne periode er det bedst at holde så kort som muligt.
Potte planter kommer i princippet stadigvæk i jorden, her er det blot vigtigt at jorden holdes fugtig. Det er den slags planter der kan holde sig længst før de skal i jorden.
Klumpplanter kommer med en rodklump af jord som gør at de kan holde til at være over jorden et stykke tid. Typisk pakker vi planterne så de kan stå en uges tid, det kan dog være nødvendigt at fjerne emballagen fra planternes top samt vande rodklumpen.
Barrodet planter bliver sendt pakket ind i plastik for at mindske fordampningen. Planterne vil typisk kunne holde sig en lille uge før de skal i jorden.

Hvor længe planter kan holde sig kommer meget an på hvornår på året det er. Når planterne er i dvale kan de holde sig længere tid over jorden, mens de især tidligt på sæsonen (tidligt efterår) skal i jorden efter få dage for at klare sig.

Hvis du er i tvivl eller kan se du ikke kan nå at få dine planter i jorden så skriv en mail til os for rådgivning.

Kan jeg selv kommer ud til jer og udvælge mine planter?

Nej, du kan ikke selv komme uanmeldt og vælge vare. Vi har ikke en fysisk butik med vare på hylderne og har ikke nødvendigvis personale klar til at tage imod dig. Ofte har vi meget travlt med at pakke vare til fragtmanden, bestille planter hjem eller arbejde i vores produktion.

Vi gør vores bedste for at udvælge de flotteste og sundeste planter til dig, det gør vi ud fra mange års erfaring.

Hvad er der galt med mine planter?

Vi sender kun planter til vores kunder som lever op til vores kvalitetskriterier. Synes vi planterne har en mindre skønhedsmæssig skavank, vil vi ofte sende et billede til dig om du kan acceptere planten (bemærk det er kun når det drejer sig om mindre skønhedsfejl. Er planten ikke livskraftig tilbyder vi ikke at sende den, men kasserer den i stedet)

Når planterne begynder at gro ved dig kan der være mange faktorer der spiller ind på hvorfor den gror som den gør. Især jord, vand og generel pasning er vigtigt at have styr på.

Vi rådgiver gerne før du køber planten eller før du laver jordarbejdet til eks. hæk. Men også efter du har plantet står vi klar til at hjælpe dig med råd.

Er du i tvivl om fremgangsmåde eller planterne, så er du altid velkommen til at sende os en mail på info@lundhede.com (evt. med billeder) så vil vi svare dig hurtigst muligt.