Skovplanter

Skovplanterne i netbutikken står under deres latinske navn. Hvis du ikke kender det latinske navn, kan du søge på dansk navn i søgefeltet.
Under skovplanter har vi de nålebærende stedsegrønne planter i bundter med 25 stk. de er barrodede (dvs. de er ikke i potte eller med klump).

Plantning af skov

Rejsning af skove er et område der er fokus på i Danmark, da dette er med til at bidrage til miljøet og skaber rekreative områder for dyr såvel som for mennesker. Du kan forme skoven efter dine egne ønsker. Men inden du går i gang med at plante, er der en lang række ting du bør overveje såsom træart og kulturmetode. Af ting du bør overveje er der for eksempel jord bundens forhold, vildttryk og de generelle forhold for dyrkning.

Hvad skal du plante?


Det er naturligvis afgørende for dit valg af planter til din skov, hvad du ønsker at anvende skoven til. Skal du bruge den til produktion af træer eller til jagt? Det vil selvfølgelig tage en del år, før de valg du tager endegyldigt viser sig.
Dertil skal du også overveje skovens geografiske placering og tage jordbundens forhold med i overvejelserne, da dette har afgørende betydning for hvilken plante der kan trives i arealet. Du bør som minimum undersøge fugtigheden af jorden og hvordan vindforholdene vil påvirke planterne.

Hvornår skal du plante?


Vi anbefaler som hovedregel at plante træerne i marts og april, med mindre der er tidlig sommertørke. Derudover kan du med lethed plante dine nåletræer i sensommeren og efteråret. Da disse stadig er i rodvækst og kan nå at fæstne sig til jorden inden frosten kommer. Med mindre du overvejer at plante douglasgran.

Inden du planter


Når du har valgt, hvilke planter til din nye skov du ønsker at plante, kan du lette dit arbejde med plantningen ved at rydde ud i arealet. Står der i forevejen træer eller andre planter, kan du rydde ud i arealet ved at hugge det om til flis. Fliset kan du eventuelt bruge til andre bede i din have, der kan skabe et flot naturligt udseende til din have.
Herefter er det vigtigt at arbejde med jorden, da dette er en af de vigtigste forudsætninger for at tilplantningen af dine skovplanter blive en succes. Ved at du arbejder med jorden, løsner du den, og sikre en bedre plantning, dette er yderligere med til at vandet trænger bedre ned til rødderne og at dine planter bliver bedre. Et ekstra plus er at dette er med til at nedsætte risikoen for nattefrost af jorden i vinter og foråret.

Bæredygtig skovrejsning


For at få en bæredygtig skovrejsning bør du overveje at anvende dig af energitræer som hjælpetræer til dine bestandtræer. Hjælpetræerne er en hurtigt voksende art der er med til at beskytte de langsomt startende bestandtræer, indtil de er etablerede og derfor kan klare sig selv. Herefter fælles hjælpetrænere og giver plads til bestandtræerne, som efterfølgende får godt med plads og væksten vil tage til.

Efter plantningen af dine træer


Jo flere forskellige slags føde en beplantning kan byder på, jo flere forskellige dyr kan du tiltrækker til den og flot ser det ud. En dyrevenlig beplantning, byder på masser af liv og gode naturoplevelser.Har du flere forskellige planter kommer der som sagt flere forskellige dyr. Det skyldes, at mange dyr er knyttet til forskellige plantearter. Desuden kan en lille skov, eller et bredt læhegn give skjul, dækning og læ til dyrene.
Vil du mindske dine nye skovplanter mod bid og skader, kan det være en god idé at hegne bevoksningen ind, samtidig med eller lige efter plantningen af træerne.
Der er mange ting at forholde sig til, hvis man ønsker at oprette en ny skov. Skulle du sidde med spørgsmål omkring dette står vi altid klar til at besvare dig.