Brug af bark- og træflis


Forhindre ukrudtsfrø i at spire


Et lag af bark- og træflis kan forhindre ukrudtsfrø i at spire. Derimod kan det ikke stoppe væksten af flerårigt ukrudt, hvis der ligger rodstykker af det i jorden. Der skal et lag på mindst ti cm bark- eller træflis, hvis det skal være effektivt. Ud over at holde ukrudt væk, er det også med til at bevare fugtighed i jorden. På skrænter kan flis helt eller delvis forhindre erosion.

Bark- og træflis


Bark- og træflis bruger en del kvælstof til den naturlige omsætning, som finder sted. Derfor er det nødvendigt at tilføre lidt mere kvælstof til arealer med flisdække. Især hvor man bruger træflis. Lægger man flis ud om foråret, er det godt at strø gødningen ud på jorden inden flisdækket lægges på. Ellers må gødningen blot strøes ovenpå flisdækket. Undlader man det ekstra kvælstof, kommer planterne til at mangle kvælstof, og vokser ikke godt.

De enkelte flisstykker skal være over to cm, og flismaterialet, skal indeholde så lidt smul som muligt, helst ingenting.

Flis kan bruges omkring træer og buske. Hvorimod stauder og andre urteagtige planter ofte vil mistrives med et flisdække omkring sig. Forårsløg vokser uhindret gennem flisdække - måske med få dages forsinkelse i forhold til udækket jord.

Flis nedsætter jordtemperaturen, og det kan være en ulempe for roser, især på leret, tung jord.

Flis på gangarealer


Bark- og træflis kan også bruges som belægning på gange og stier i haver, eller dele af haver, hvor man ønsker et meget naturpræget udtryk.

Relaterede varer
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig