Blommetræer

Her finder du  blommesorter.
Flere blommesorter er selvbestøvende og kræver derfor ikke to træer for bestøvning. Eks.  'Victoria' og 'Opal'.  Det er dog ikke alle der er selvbestøvende, nogle sorter kræver 2 forskellige træer for at kunne give frugt.
Nogle sorter kan købes både som 1 års træer og 2-3 års træer eller som espaliertræer.

Vejledning Frugttræer
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier

Et blommetræ i egen have

Vil du også spise løs af dit helt eget blommetræ? Planter man forskellige blommesorter kan man have friske blommer fra starten af august til slutningen af september. Blommer har et hav af anvendelsesmuligheder og kan f.eks. bruges til marmelade, kager, saft, desserter eller syltning.

Et blommetræ er et løvfældende træ som kan blive 10 meter højt, alt efter hvilken sort der er tale om. Man kan finde blommetræer rundt omkring i hele verden og i Danmark elsker vi blommetræet på grund af de lækre og velsmagende blommer. Blommetræer fåes i forskellige sorter hvor blommerne er forskellige i størrelse og farve, mens alle blommer er saftige og søde.


Hvilket blommetræ skal jeg vælge?


Der findes utroligt mange blommesorter, så hvilken skal man vælge? Sorterne variere i vækst, pasningsbehov og høsttidspunkt.
Hos Lundhede forhandler vi de 3 mest populære blommesorter, som er: “Vitoria”, “Opal”, “Reine Claude” og “italiensk Sveske”

Victoria
Et Victoria blommetræ er et af de mest populære blommetræer i Danmark. Blommerne bliver store og rødorange og har en frisk og sød smag. Sorten giver et stort udbytte hvert år, hvilket gør den populær.  Victoria blommerne kan høstes fra ca. midt september. Vil du opbevare blommerne i længere tid, kan de holde sig i op til 2 uger hvis de opbevares køligt.

Opal
Opal blommer er rødviolette og er lækre saftige med sød og syrlig smag, hvilket gør den til en populær blomme hos de fleste. Denne sort er selvbestøvende og du behøver derfor kun ét træ. Blommerne modner i august-september og sorten har en middelkraftig, rigtbærende og sund vækst. Opal blommerne kan også gemmes i op til 2 uger hvis de opbevares køligt.

Reine Claude
Reine Claude sorten får grønne blommer som er meget søde. Den har en god størrelse og gulligt frugtkød. Blommen modner i september og sorten tilhører de hurtigt voksende træer og er desuden selvbestøvende.
OBS: Begynder først at bære frugt efter nogle år.

Italiensk Sveske
Sveskeblommer er oval og blåsort med frugtkød som har en meget fast konsistens. Smagen er god og kraftig. Sorten har en middel vækst og har hængende grene. Sorten er delvist selvbestøvende, men kan give flere blommer hvis der er en anden sort i nærheden. Er sveskeblommen din favorit, vil du ikke fortryde sorten “Italiensk sveske”.


Bestøvning af blommetræer


Nogle blommesorter er selvbestøvende og andre sorter er ikke. De kan være afhængige af at være plantet i nærheden af et andet blommetræ for at blive bestøvet. Husk derfor at undersøge sorten, hvis du ønsker at selvbestøvende blommetræ.
Ønsker du derimod et særligt blommetræ som ikke er selvbestøvende så vær opmærksom på, at ikke alle blommesorter kan bestøve hinanden.  


Gode råd til pasning af dit blommetræ


- Et blommetræ er let at dyrke og vokser godt når de placeres et solrigt sted, hvor der samtidig er plads til at træet kan gro og udvikle sig.

- Du kan plante dit blommetræ hele året så længe der ikke er frost. Dog er efteråret det - mest optimale tidspunkt.

- Vil du give dit blommetræ den bedste start, kan du med fordel blande organisk gødning i jorden når det plantes.

- Efter udplantning af træet skal det vandes grundigt og med mellemrum i det første år. Rødderne vil søge i dybden og med tiden vil dit træ kunne finde vand selv.

- HUSK: Fjern ukrudt og græs omkring træet, da det ellers ikke vil optage den rette - mængde næring.

- Beskæring af blommetræer bør kun ske, mens der stadig er blade på. Blommetræer kræver som udgangspunkt ikke meget beskæring.