Redekasser

Redekasser behøver ikke at være de traditionelle byg-selv redekasser i træ – her i kategorien finder du flotte designs, sådan at redekassen ikke bare er et hjemsted for fuglene, men samtidig et stilfuldt element på terrassen eller i haven. Tag fx de unikke designs fra A2 Living eller de flotte træ fuglekasser med kobbertag. Uanset hvad du vælger, så har du her mulighed for at købe redekasser, som er specialfremstillet til den enkelte fugleart – for de sætter jo alle sammen krav til deres bopæl.

Fuglekasser til haven og terrassen

Det er så hyggeligt at vågne op til lyden af fuglekvidder eller sidde bag vinduet og betragte fuglene, når de bader i fuglebadet eller fodrer deres unger. Men de kommer ikke altid af sig selv, ofte må man lokke med fuglekasser til haven, foderbræt, fuglebad osv.
Udover at være hyggeligt at have fuglekvidder i haven, så gør man faktisk sig selv som havejer og naturen en stor tjeneste ved at opsætte redekasser op i ens have. Dette skyldes at jo flere fugle man har i ens have, desto mindre er risikoen for at man er plaget af insekterne som fuglene lever af, derfor vil det være en rigtig god investering i din have, hvis du godt kan lide at sidde på terrassen uden at blive påvirket at insekter og deres bid.

Stort udvalg af redekasser til fugle


Hos Lundhede har vi redekasser til fugle – mejser, bysvaler og landsvaler, blåmejser, gærdesmutter, musvit, stærer m.fl. Hver fugleart stiller krav til udformningen af deres redekasse og det afspejler sig i de forskellige typer redekasser, som du finder her i kategorien. Du kan med fordel gøre dig overvejelser omkring, hvilke fuglearter som du gerne vil invitere indenfor i din have – for de har alle individuelle behov, som vi har forsøgt at tilgodese med vores udvalg af fuglekasser.  Gå på opdagelse i vores udvalg af redekasser til fugle. Se også vores udvalg af fuglebade og foderautomater, hvis du gerne vil kræse lidt ekstra for de små størrelser.

Gode råd til at tiltrække fuglene


Når du har besluttet dig, hvilke fugle du ønsker at tiltrække, er det vigtigt at holde for øje, at der er forskel på fuglehusene, da de har individuelle behov. Når du så har anskaffet dig flere forskellige fuglehuse til din have, kan du med fordel placer redekasserne på den måde, at indgangshullet til kasserne peger mod nordøst. Dette bidrager til at kasserne har den rigtige temperatur, vælger du derimod at vende dem sydvest kan det derimod blive så varmt i redekassen, at enten æg eller fugleungerne dør af hedeslag, hvilket ikke er særlig optimalt.
En anden ting du bør overveje, når du er klar til at sætte fuglekasserne op, er at sætte kasserne op i den rigtige højde. Fugle foretrækker at indgangshullet er i placeret fra 160 til 200 centimeter over jorden. Placer du mos i bunden af redekasserne, er der også en god chance for at fuglene vil finde kasserne attraktive. Brug kun et lille lag af mosset, som der kan findes i de fleste haver. Skulle du derimod ikke have noget mos, kan man alternativ bruge et lille lag hø.

Hvornår tømmer man redekasser?


For at undgå at der kommer parasitter og lopper i fuglekassen er det vigtigt at få redekasserne i haven tømt. Fuglene tømmer nemlig ikke selv deres redekasser inden de begynder at bygge nye. De bygger derimod ovenpå den gamle, som kan resultere i pladsmangel og give risiko for at parasitter og lopper i redekasserne. Af denne grund er det vigtigt at tømme ud i fuglekasserne, inden ynglesæsonen der begynder i februar-marts måned.

Alternativ redekasse


Hos Lundhede har vi redekasser til flagermus. Flagermus er ofte en overset nyttedyr at have i ens have, da det er et natdyr. Men de små luftbårne pattedyr lever også af insekter, og derfor er de med til at holde bestanden af for eksempel myg nede i din have. De er meget spændende at have i ens have, da man sent på aftenen kan følge de små, mærkelige, lynhurtige dyr fare gennem luften, mens de udsender høje, pibende lyde. Nu om stunder kan det være svært at finde gode skjulesteder, hvis man er flagermus. Et flagermus bo er en hjælpende hånd. Vær dog opmærksom på at kasserne til flagermus skal hænge et skyggefuldt sted.