Mirabelletræer og -buske

Her finder du mange forskellige slags mirabeller.
De fleste sorter fås både som buske og som træer med en lille stamme. Buskene vil med tiden vokse op og blive til flerstammede træer, mens de opstammede kun vokser op med en stamme. Der skal helst være andre mirabelletræer i nærheden for at sikre en god bestøvning.

Vejledning Frugttræer

Mirabelletræer og buske

En mirabelle er i familie med blommen, men bare i en mindre udgave. Mirabellerne har sæson i juli-august, og er både sunde og smager dejligt. Har du ikke et mirabelletræ, eller kender nogen der har, så kan den lille frugt være svær at opdrive. Mirabeller sælges nemlig ikke i supermarkederne, men måske du kan være heldig på diverse frugt og grønt markeder eller i naturen.

Hos Lundhede kan du både få mirabelletræer og buske, men faktisk er mirabelleplanten en busk. Busken kan blive utrolig høj, faktisk helt op til 8-10 meter. Og så kan det jo blive lidt svært at få plukket mirabellerne. Her på siden kan du både finde sorter som fås som buske og træer med en lille stamme. Buskene vil med tiden vokse op og blive til flerstammede træer, mens de opstammede kun vokser op med en stamme.

Vil du dyrke mirabeller, så placer planten et solsigt sted, og plant gerne fra september til november. Så giver du dit mirabelletræ den bedste start.

Mirabellens smag og udseende


Smag og udseende afhænger af sorten, men mirabeller har sjældent en kraftig smag. Nogle smager ikke af meget, hvor andre har en mere sød og syrlig smag. Mirabeller ligner til forveksling en blomme, dog er de noget mindre i størrelsen. De kan både være gule eller røde, men også meget mørke og blommeagtige i farven.


Er mirabelletræer og buske selvbestøvende?


De fleste sorter af mirabelletræer og buske er selvbestøvende, men har du plads i haven kan du med fordel plante to mirabelletræer, da det sikre en god bestøvning. Har naboen et mirabelletræ kan du sagtens nøjes med ét træ.


Forskellige sorter af mirabelletræer og buske


Her på siden kan du se vores forskellige sorter af mirabeller. Klik ind på hver sort for at læse mere. Herunder fortæller vi lidt om de mest populære sorter:

Sorten ‘Magda Jensen' giver mellemstore, mørkerøde og saftige frugter, som modner i juli-august. Denne sort giver et rigtbærende og regelmæssigt udbytte.

Sorten ‘Unika’ får store og flotte runde frufter med smukt blodrødt frugtkød og en sød smag. De lækre mirabeller kan høstes i august-september og blomstrer i foråret. Mirabellerne kan spises friske eller syltes.

Sorten ‘First’ giver modsat de andre to sorter, nogle flotte gule frugter. Frugterne er store og saftige og høstklar i juli-august. Frugterne egner sig både til spisning fra træet og til syltning. Sorten er selvbestøvende og hårdfør.