Hindbær og Brombær buske

Hindbær og Brombær buske

Her finder du forskellige slags hindbær og brombær,  derudover  også Loganbær, Taybær, Japansk vinbær mfl.

Hindbær -  Gule og røde -  tidlige og sene -  plantes med 2-3 planter pr. m.
Brombær - med eller uden torne - Plant brombær med 1 pr. 1-2 m.

Hindbær og brombær til have og mave

De fleste Brombær er lettest at styre i espalier. Brombær sætter kun frugt på grene fra sidste år, derfor skal grene, der har båret frugt, fjernes helt ved bunden straks efter høst.  (lav side skilning) Nye skud der giver bær næste år. bindes op,  til den ene side så de ikke bliver klippet af.

Styr på tidlige og sene hindbær
De tidlige hindbær sætter kun frugt på grene fra sidste år, hvorfor grene, der har båret frugt, fjernes helt ved bunden straks efter høst. De sene hindbær klippes helt ned hvert forår.  Eks.
Hindbær tidlige: Algonquin - middeltidlig: Glen Prosen - (skæres tilbage efter frugthøst)
Sene: Tulamen og Autum Bliss (skæres tilbage om foråret)

Generelt kan meget  frugt fryses rå ned bla. til smoothies og til at lave frisk kompot til pandekager - vafler eller lagkager. En lagkage bliver meget frisk og sommerlig hvis der bruges frisk kompot i stedet for alm. syltetøj. men ellers er hindbær og brombær syltetøj eller sirup en god måde at gemme lidt af sommerens smag på.
Nogle af de pæneste bær  kan løs fryses  så man har flotte og hele bær til pynt på kager og desserter

Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig