Blomsterfrø

Her finder du mange slags blomsterfrø, både 1-årige, 2-årige og stauder. Frøene er opdelt i grupper efter deres danske navn. Vi kan levere bla. Asters, Frøkenhat, Solsikker, Nelliker mm. Det er alt sammen i denne kategori Blomsterfrø.

OBS. Kan bestilles nu til levering fra midt i januar til slutningen af juli, så længe lager haves.
Ingen varer
Der er ikke fundet nogen varer ud fra de valgte kriterier

Få mange blomster for få penge

Ønsker du dig blomster i haven? Det forstår vi godt. Blomster er nemlig en af sommerens helt store fornøjelse at kigge på, samtidig med at det bidrager til dyrelivet i ens have. Man kan få blomster på mange måder i ens have. En af måderne er at så dem selv, direkte i haven eller drysse dem ud på jorden der giver den have nogle vildt udseende eller du kan så dem på snorlige række - det er alt sammen efter smag og behag. Man kan også vælge at forspire ens frø, dette giver den største chance for at en stor procentdel af frøene blive til noget. Hvordan man vælgere at så sine blomsterfrø, afhænger selvfølgelig først og fremmest af, hvad man skal så, og hvor mange frø man har. Derudover afhænger det selvfølgelig også af pladsen man har til rådighed til at forspire blomsterfrøene i.

Forspiring


For at få et frø til at spirer kræver det at temperature forholdene er iorden og at jorden vandes. Hvilken temperatur jorden skal have, afhænger af, hvilken frø man skal igang med at så. Dette betyder at du ikke kan så alle frø på samme tid og derfor er nødt til at væbne dig med tålmodighed i forårsperioden, hvor det kribler i ens fingre for at komme igang. Man kan dog ofte tyvstarte en smule ved at forspire ens frø i ens vindueskarm eller drivhus.

For at komme i gang med forspiring kræver det at du har en såbakke med potteindsatser, fiberpotter eller tørvebrikke. Det er vigtigt at bruge en speciel jord til såning, der indeholder mere sand og mindre gødning end almindelige blomsterjorde. Det giver frøet en mildere start. Dernæst skal du trykke jorden let til og placer frøene jævnt i jorden, og efterfølgende dække frøene til med jord, med mindre det er lysspirende, så skal det ikke dækkes. Herefter skal du vande jorden let, og hold jorden fugtig indtil at frøene spirer. Brug eventuelt en sprayflaske, for at undgå overvanding. Når de små frø er spirede, kan de plantes ud, når frost nætterne er overstået.

Det er vigtig at være opmærksom på at nogle frø kan sås tidligere end andre, da nogle er mere hårdføre end andre. Men det bedste af alt er at du kan købe blomsterfrø, til enhver en plet eller krukke i din have.

Udplantning af blomsterfrø


Når et blomsterfrø bliver plantet, begynder det at optage næring og vand fra den omkringliggende jord. Herfra begynder den at danne sin rod. Når roden er dannet, kommer stænglen og de første små blade, der skal op over jorden. Vores blomsterfrø vil der naturligvis ankomme med en vejledning, der hjælper dig til smukke blomster.

Kunne du tænke dig at en blomstermark der ligner vilde blomster? Vi har et stort udvalg at blomsterfrø fra Hornum, der består af et stort og spændende udvalg af kvalitets sorter der kommer til at skabe glæde i din have.
Nogle af pakker indeholder endda en hel blomsterblanding der består at flere forskellige slags blomster og urter, der kan give din have en masser af farver og forskellige dufte til din have. Disse pakker er også yderst insektvenlige, og bidrager til biodiversiteten i din have. Er dit ønske mere at du vil have nogle bestemte salgs blomster, så bare rolig. Hornum blomsterfrø kan også fås som enkelt blomsterarter der giver en enkel sort. Gå på opdagelse her på vores hjemmeside, og se de mange forskellige slags der findes.