Blåbær buske

Her finder du forskellige slags blåbær. Alle blåbær bør plantes i sphagnumblandet jord. Enkelte af sorterne er selvbestøvende,  Men det er bedst med en fremmedbestøvning (dvs. man skal have 2 forskellige sorter af blåbær for den bedste bestøvning) - man kan forlænge blåbærsæsonen ved at plante forskellige sorter.

Succes med blåbær i haven og i maven

Det rigtige plantested og plantetidspunkt.
Blåbær er, modsat mange andre frugtbuske, en surbundsplante. Det betyder, at den skal plantes i en speciel rhododendronsphagnum. De fortrækker at stå lyst og ikke for vindudsat. Planteafstand ca. 1,5 meter.

Vanding og gødning.
Specielt den første vækstsæson er det vigtigt at dine blåbær ikke tørrer ud, de fortrækker en fugtighedsbevarende surbund med et godt dræn.
Efter den første vækstsæson kan du, med fordel gøde dine blåbær  hvert forår, de bør gødes med organisk rhododendrongødning, som ikke svider rødderne, og som er med til at vedligeholde den rigtige surhedsgrad

Beskæring
Blåbær kræver ingen decideret beskæring. Du kan dog udtynde i de gamle grene, når bærrene er høstet, for at få mere lys og luft ind i planten. - Fjern døde kviste.

Blåbærrene er dejlige at gå og nippe af, men er også gode som frisk topping på skyr eller havregrøden.  Bliver de frosset ned friske, er de nemme at  tage op og bruge i en blåbærsmoothie eller blåbærmarmelade. - Fremhæv smagen i blåbær med citron, da de ikke indeholder syre selv.
En blåbærtærte er heller ikke dårligt at få lagt i fryseren.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og tilbud.