Ukrudt i græsplænen

Ukrudt i græsplænen

Ukrudt i græsplænen begynder ofte at vokse lidt tidligere end græsset, og får dermed et forspring. Derfor er det en god ide, at fjerne ukrudtet inden det kommer for godt i gang. En ukrudtsplante her og der, kan luges op. Et mælkebøttejern er god til både mælkebøtter og andre ukrudtsplanter, fordi du får roden, eller en god del af den med op. Efterlades et lille hul, kan du fylde det op med ren muldjord. Står ukrudtet i grupper eller mindre eller større flader, kan du hakke det op, og også i det tilfælde efterfylde med ren muld, og her er det godt at efterså med nyt græsfrø, ellers varer det længe inden plænegræsset vokser ind, og dækker det bare område.
De typiske ukrudtsplanter i græsplæner er bellis, mælkebøtter og ærenpris. Enkelte steder kan man se tidsler og storkenæb indfinde sig i plænen.

Jo bedre græsset trives, jo dårligere forhold får ukrudtsplanterne


Husk også at jo bedre plænegræsset trives og vokser, jo dårligere forhold får ukrudtsplanterne. Derfor skal græsset have den nødvendige næring, og du kan give plænen den første gang gødning i april, hvor jordtemperaturen er høj nok til rodvækst, så græsset får gavn af gødningen. Strø gødning på tørt græs, så du undgår svidninger. Du kan bruge plænegødning, universal- eller allroundgødning.
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig