Tidlig start i drivhuset


Hvis du vil starte i drivhuset i marts, skal der varme til!


Vil du starte i drivhuset i marts, skal der en form for varme til. Hvis det er frø, der skal spire ved en høj temperatur, kan selve spiringen måske ske i et af boligens varme rum, men når de nye spirer viser sig, skal de have mere lys, end der er i beboelsesrummene, og der kommer drivhuset ind, og efter spiringen kan de fleste planter også klare sig med lidt lavere temperatur, end de havde behov for under spiringen.
I begyndelsen er der sikkert ikke behov for ret meget plads, og du kan fx lave et plastiktelt inde i drivhuset, og nøjes med at varme det op. Hvis du ovenikøbet laver teltet af bobleplast, er det ekstra isoleret. Inde i plastikteltet kan du sætte en drivhusvarmer.

Disse planter kan med fordel startes tidligt


Vil du starte dine tomater, peber og auberginer fra frø, skal du tidligt i gang., og helst i begyndelsen af marts som det seneste. Det betaler sig også at så frø af visse sommerblomster tidligt, fordi de er lang tid om at udvikle sig til fuldt blomstringsdygtige planter, og så skal de sås tidligt, for at du når at få noget fornøjelse af dem i haven. Samtidig kræver de samme blomsterfrø en del varme for at spire. Det er fx: lobelia, petunia, frøkenhat, prydtobak og pelargonia.
Andre sommerblomster kan med fordel startes inde tidligt, fx: Aster, stolte kavalerer, kornblomst m.fl.

Tidlig salat af egen avl


Du kan med fordel så lidt salatfrø tidligt inde, og prikle det enkeltvis i potter eller flere sammen i kasser, når planterne når en størrelse, så du kan håndtere dem. Lad dem ikke blive alt for store, så har de vanskeligere ved at klare flytningen. Det eller de første par hold, kan du dyrke færdige i drivhuset. De næste kan plantes ud i haven, når vejret er til det, som regel i løbet af april.