Sneglebekæmpelse

Bekæmpelse af dræbersnegle

Snegle og især den iberiske skovsnegl (dræbersnegl) kan være et stort problem i både prydhave og køkkenhave, og dræbersneglen er den mest sultne, og kan ødelægge visse planter, ganske meget, og i køkkenhaven gøre det umuligt at dyrke salat.

Metoder til at bekæmpe dræbersnegle


Metoderne til at bekæmpe sneglene er enten manuel bekæmpelse, kemisk bekæmpelse eller biologisk bekæmpelse.
Manuel bekæmpelse kan være indsamling og efterfølgende aflivning med fx kogende vand. Det kan også ske med fx en skarp spade eller andet skarpt redskab, hvormed sneglen hakkes over i to på stedet. De dør hurtigt.
Kemisk bekæmpelse er med Ferramol sneglegift. Når sneglen spiser det, mister de lysten til at spise. Ferramol er ugiftigt for pindsvin.

Biologisk bekæmpelse


Biologisk bekæmpelse sker med Nematoder mod snegle. Den bedste effekt får man ved at blande nematoderne med en smule vand, så man får en grød-/vællingagtig masse. Skær en agurk i små stykker, og ælt agurkstykkerne godt rundt i vællingen med nematoder, og læg dem ud, hvor sneglene færdes mest - fx under tætte blade, og andre mørke, fugtige steder. Læg fx en våd sæk eller våde aviser, hvis du ikke har naturligt våde, mørke stede endnu i en ny have. Sneglene æder gerne agurkstykkerne, og nematoderne påfører sneglene en sygdom, som de dør af. Nematoderne lever kort tid i de døde snegle, som ret hurtigt ædes af endnu friske snegle, som derefter dør osv.