Små opstammede træer

De små opstammede træer kan anvendes til at give lidt højde og struktur i mindre bede eller små forhaver uden at det virker for voldsomt. De kan også bruges i krukker. Træer er ideelle til at skabe rolige områder i haven. Træerne kan være med til at skabe læ og skygge og skabe et specielt udtryk i haven. Træer fås i forskellige højder og farver og kan placeres forskellige steder alt efter, hvilken træ man ønsker. Derfor kan du med sikkerhed finde et træ, som passer til din have. De små opstammede træer i netbutikken står under deres latinske navn.

Et charmerende lille træ

Disse træer er perfekte til alle slags haver fordi opstammede træer både kan plantes i krukker, bede eller på de lidt større områder. Små opstammede træer kan f.eks. give højde og struktur til mindre bede eller forhaver og er derfor gode træer til haven.

Ønskes opstammede træer til krukker, er det vigtigt at krukken skal være stor nok, så roden har mulighed for at udvikle sig i krukken. Husk også at stille træet hen til huset eller en anden plads hvor træet er beskyttet om vinteren, da det har behov for at beskyttes mod kraftig vind og frost.
Skal dit lille træ plantes direkte i jorden skal du også være opmærksom på hvor det placeres så det får nok lys.

Find de forskellige træer under deres latinske navne eller søg på træets danske navn i søgefeltet.

Hvilket træ skal jeg vælge?


Der findes mange forskellige slags små træer til haven, hvor du hos Lundhede kan finde et stort udvalg af forskellige små træer.
Du kan bl.a. vælge mellem ærtetræer, japansk pil, hængepil, paradisæble, prydtræer, diverse dværgtræer og mange andre specielle træer til haven.

Valg af træ afhænger af hvad du ønsker træet skal give til din have. Ønsker du lidt højde til et bed eller fylde i haven? Et hængende ærtetræ får små gule ærteblomster og kunne derfor være et godt valg hvis man ønsker højde og en smule farve. Derefter er valget helt op til dig. Du kan læse meget mere om alle vores små opstammede træer, under hvert produkt.

Sørge pil
Sørgepil går også under navnet grædepil og tårepil. Den er kraftigtvoksende og får hvide gæslingeblomster på sine stærke hængende grene i marts. Det længste af grene klippes af hvis grenene bliver for lange. Dette gøres næsten helt inde ved stammen og de vil herefter vokse ud og forgrene sig. Sørgepil har det bedst i sol og en havejord som ikke er alt for tør.

Dværg paradisæble
Dværg paradisæble er et lille men hårdfør træ, der får hvide blomster i maj-juni, og har små røde æbler. Den er langsomtvoksende og har en kugleagtig krone. Paradisæbletræet trives bedst i sol og almindelige havejord.

Hvordan planter man små opstammede træer?


- Sæt dit træ i en spand med vand og lad det stå i ca. 15-20 minutter. Behold plastpotten på da rødderne og jordet skal være gennemvædet.
- Grav nu et stort hul hvor du løsner jorden godt. Brug gerne en komposteret kojord til hullet. (ca. ⅓ af hullet)
- Nu fjerner du plastpotten fra træets rodklump som gerne skulle være løsnet.
- Sæt træet i hullet som er tilsvarende samme dybde som potten.
- VIGTIGT: Brug en opbindingsstolpe til dit lille træ, da det har brug for støtte i de første år.
- Fyld resten af hullet ud med jord og tryk let til om træets rod, så det står fast.
- Giv herefter dit nye opstammede træ mindst 20 liter vand.
- Vand træet godt i de første 2-3 uger efter det er sat i jorden.
- Sørg for at fjern ukrudt og græs omkring træet, da de ellers vil stjæle næring fra træet.
- I træets etableringsfase, som er de første 2 år, skal træet vandes i tørre perioder.