Farve
3 stk
Blomstring
3 stk
3 stk
Højde i cm
3 stk
3 stk
Duft
3 stk
God til snit
3 stk

Rabarber

Her finder du forskellige sorter af rabarber.  Rabarber smager af forår!
I hver sin ende af smags skalaen er der søde jordbær rabarber og mere syrlige vin rabarber.

God rabarber høst

Høst og pleje:
Man trækker kun 1/4 del af stilkene på hver plante ad gangen. Husk, at man aldrig må bruge en kniv til at tage rabarber i haven, men man skal trække rabarber, hiv dem lige op, så kommer der hele tiden nye. Foden er fin og lyserød og den bedste del af stænglen. De stængler, der har mest smag, er de nye, tynde, røde – men træk også en stor grøn stængel op af og til, for den tager kraft og lys. Den kan godt bruges til grød, men er ikke så god som de tynde, smid den eventuelt på komposten.

Det første år skal planten have helt ro, så der må ikke plukkes. De næste par år skal man plukke forsigtigt og give vand og næring. De vil også gerne have kalk, først derefter er roden så stærk, at man rigtig kan begynde at høste.

Plantning


Man planter rabarber med knopperne lidt under jordoverfladen. på et solrigt sted. Hold en afstand af 75-100cm mellem planterne. De kan blive rigtig fyldige.
Rabarber trives på de fleste jorde, bortset fra en vandlidende jord. En god næringsberiget jord vil dog give det bedste resultat (i gammel tid stod rabarber altid i forbindelse med møddingspladsen, det gav store flotte rabarber) så et godt lag kompost eller møg hvert år kvitterer med en god vækst.

Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig