Vinteropbevaring af æbler og pærer

Opbevaring af æbler og pærer gennem efterår og vinter

For både æbler og pærer gælder det, at de efteråret igennem, bedst opbevares ude, men alligevel et sted så køligt som muligt og med noget luftcirkulation omkring sig. I praksis kan det være i kasser i en carport eller under halvtag, hvor de er lidt beskyttet. I kasserne skal de helst ligge i lag, der ikke er alt for tykke, eller i kasser som gamle frugtkasser, hvor der er åbent i siderne, så der er mulighed for luftgennemstrømning. Diverse polystyrolkasser (flamingokasser) kan også anvendes, blot der også her sørges for luftgennemstrømning, eventuelt ved at lægge træstykker mellem kasserne, hvis de stables. Det kan være nødvendigt at beskytte mod fuglene, ved at lægge et fintmasket net eller luftgennemtrængelig stof eller fiberdug over.

Dæk frugterne yderligere


Hvis det er nødvendigt at lade frugterne blive under halvtag eller i carport, når frosten begynder, kan de dækkes yderligere med fx tæpper eller andet, der beskytter mod frosten. Kan de placeres i et frostfrit rum, er det det bedste, blot det stadig er koldt - helst under +5° C.

Kig til frugterne ofte


Har du frugt til hele vinteren, eller blot et stykke hen på vinteren, er det klogt at se til dem jævnligt, for at se efter rådne frugter, der må kasseres straks, så de ikke smitter de endnu friske frugter.