Forspiring af kartofler


Forspiring af kartofler

Sidst i februar kan du sætte kartofler til forspiring et lunt sted indendørs. Du kan også få noget af forspiring i første halvdel af marts. Læg lidt pottemuld eller anden muld i bunden af potter eller kasser, og læg kartoflerne der på. Hold det let fugtig. Indtil kartoflerne begynder at spire, kan de stå mørkt, men hold øje med dem, for når de nye spirer viser sig, skal de have lys, ellers bliver de meget tynde og ranglede, og er ikke til nogen gavn. Du kan også forspire uden at lægge knoldene på/i spagnum, men så er det vigtigt, at de kommer ud i jorden, inden spirerne bliver ret lange. Forspiringen varer som regel ca. tre uger, og efter yderliger tre uger, er det som regel nødvendigt at få kartoflerne ud i køkkenhaven, og så er vi typisk midt i april, så seks uger før det tidspunkt, kan forspiringen begynde.

Vigtigt med gode forhold


For at undgå lange, tynde og ranglede spirer, skal der være et passende forhold mellem lys og varme, og det er de to faktorer, vi kan regulere på. I praksis måske kun den ene. Hvis spirerne begynder at blive for lange og tynde er der enten for varmt i forhold til lysmængden, eller for lidt lys i forhold til temperaturen. Hvis spirerne er lyse, er der for mørkt, og det er mere lys der skal til.
Det er især de tidlige sorter af kartofler, der er noget ved at forspire. Sortimentet kan variere lidt fra år til år, se derfor beskrivelserne i vores internetbutik.
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig