Vores planter

Liguster

Liguster

Der findes flere sorter af liguster. Over 90 % af alle ligusterhække i Danmark er af sorten 'Liga', det er også denne sort vi dyrker på vores planteskole.
'Liga' er den bedste sort til hæk. Planterne kan holde til pludselig frost og/eller hvis det fryser rigtig meget gennem en længere periode. Bladene er flot grønne og lettere aflange. 'Liga' skaber en flot tæt hæk som fremstår meget sund.
Sorten 'Liga' er delvis stedsegrøn, det betyder at den år efter år vil beholde flere og flere blade gennem vinteren og vil fremstå grøn om vinteren.

Vi laver selv vores eget formerings-materiale. Det betyder at vi fra start kan fokuserer på at lave sunde planter og dermed løbende komme af med materiale der ikke er egnet til hæk.
Alle vores planter bliver sorteret så de lever op til vores standard og du er sikret gode planter der hurtigt bliver til en flot hæk.
Bøg

Bøg

Bøg er ikke bare bøg, der er forskelle i udspring og afmodning til vinter. Det hele kommer an på frøenes proveniens. Proveniens er et fint ord som betyder hvor noget kommer fra, i dette tilfælde hvor frøene til vores bøgeplanter kommer fra. ​Hvert år udvælger vi frø som vi ​ved kan præsterer her ved os.

Vores placering midt i Danmark og med den type jord vi har gør, at vi får lavet nogle planter som er testet af i forhold til det danske klima. Vi plejer at sige "Hvis det kan gro ved os, så kan det helt sikkert gro ved dig"

Vi gør meget ud af vores sortering af planterne så vi sikre at der er sidegrene langt nede på planterne. Det sikre at hækken også bliver tæt i bunden, da bøg ikke sætter skud igen hvis de først er mistet.


 

Kollund Planteskole


 Kollundvej 61

7400 Herning
Telefon: 97 12 80 51
Mail: post@kollundplanteskole.dk
CVR: 32267343 
 
Åbningstider for 
erhvervskunder
man-tor: 07.00 - 15.30
fredag : 07.00 - 14.00