Slyngroser og klatreroser

Her finder du slyngroser/klatreroser. Slyngroser er meget kraftigvoksende roser med lange ranker. De er velegnede til opbinding på espalier, pergolaer mm. Slyngroser kræver ikke egentlig tilbageskæring, men de grene, der eventuelt er tørret ud om vinteren, skal fjernes. Man kan også med fordel fjerne de ældste grene for at fremme dannelsen af nye skud og således forhindre, at planten bliver bar i bunden.

Vejledning om gødning og plantning af slyngroser og klatreroser.

Roser i højden -  søjler, portaler og espalier

Der er en stor spredning  i vækstkraften hos slyng og klatre roserne. De laveste er omkring 150 til 200 cm, og de kraftigste kan let gro helt op i toppen af et stort træ. Til søjler eller portaler er det en fordel at vælge de lidt lave sorter, så man ikke kommer til at kæmpe mod rosen, fordi den er for kraftig.

En tur gennem en pergola med duftende roser er en skøn oplevelse i en have.

Grogaranti på slyngroser og klatreroser til haven


Rigtig mange har fået øjnene op for de smukke klatreroser og slyngroser, som klatrer op af espalier i haven eller på husmuren. De kan hurtigt sætte kulør på en kedelig have og den fantastiske duft imponerer vidt og bredt. Køb trygt klatreroser og slyngroser hos Lundhede Planteskole - her får du altid grogaranti på haveroser.

Tag på besøg i rosenhaver


Der findes rigtig mange sorter af klatre og slyng roser, og er du usikker på hvilken sort, du skal vælge til din have eller altan, kan du med fordel tage på tur til en rosenhave nær dig. Lad dig forføre af himmelske duft og flotte farver. Mærk dig din favorit og kontakt os gerne ved spørgsmål.