Farve
3 stk
25 stk
57 stk
106 stk
3 stk
1 stk
2 stk
28 stk
22 stk
2 stk
Placering
137 stk
195 stk
20 stk
198 stk
137 stk
27 stk
31 stk
179 stk
57 stk
130 stk
200 stk
150 stk
Blomstring
4 stk
31 stk
107 stk
31 stk
9 stk
Højde i cm
6 stk
5 stk
19 stk
24 stk
14 stk
25 stk
36 stk
42 stk
42 stk
25 stk
15 stk
8 stk
7 stk
8 stk
47 stk
Duft
23 stk
32 stk
13 stk
God til snit
5 stk
God til bier mm.
43 stk
Bunddække
6 stk
Giftig
26 stk
Sætter bær
85 stk

Hæk - læ og skovplanter

Findes der noget bedre end at indramme sin have i den smukkeste hæk? Det synes vi ikke!!
Derfor har vi et stort udvalg af planter der kan bruges til formålet.
Hæk- og læplanterne i netbutikken er opdelt efter deres latinske navne. Hvis du ikke kender det latinske navn, kan du søge på det danske navn i søgefeltet.
Nogle sælger vi i bundter med 25 stk, andre enkeltvis. Inde på hver vare, kan du se om planterne er barrodet, i potte eller med jordklump.

Der er rigtig mange måder at bruge hække på!
Der er f.eks liguster og bøg til klippede hække. Surbær, paradisæbler m.fl. til uklippede hække.
Læs mere i bunden af siden om klippede og uklippede hække.

Vejledning Hæk og Læplanter

Klippede eller uklippede hække

Hække kan bruges på rigtig mange måder!
Til indramning eller afgrænsning/opdeling i haven. Alt efter hvor meget plads du har, og hvor meget tid du vil bruge med hæksaksen,  kan du vælge om du ønsker en stram klippet hæk, eller en blød og naturlig afgrænsning. Til de klippede hække kan f.eks.  liguster, bøg og  fjeldribs m.fl. bruges.
Til lave uklippede hække kan  bruges Potentilla eller de lavere typer af Spiræa. Til  høje hække kan det evt. være de højere typer af Spiræa, Surbær eller Sargents æble.

Har du en hund der er i hopla og har svært ved at holde sig fra køkkenhaven. Ja så kan du sætte et trådhegn op, men det er jo ikke så kønt.
En anden mulighed er, at plante en flot grøn hæk. Trådhegnet kan du placere så det står inde i hækken og er usynligt. Til disse hække der bruges til, at holde dyr ude og som ikke må tage for meget plads, er det en fordel at det er en stram klippet hæk. Vi vil anbefale bøg eller liguster, da disse planter hurtigt lukker af og samtidig er pæne om vinteren.

Har du masser af plads, men mangler noget der bryder din firkantede have? Så er det helt sikkert en uklippet hæk du skal have dig.
Der er mange af de uklippede hække der blomstre, hvilket bidrager til en skøn have både for øjet og for de små insekter.
Skulle den uklippede hæk blive for bred, er det ikke sådan at du slet ikke må klippe hækken. Hvis du ønsker at reducerer bredden og højden på hækken er det vigtigt at klippe den uklippede hæk på det rigtige tidspunkt, og det er lige efter blomstring hvis du vil være sikker på at få blomster på hækken næste år.

Husk: hæk- og læplanter kan kun leveres fra medio oktober til ultimo april

Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig