Filtre

Alt i bassinfiltre og tilbehør. I selv den mindste havedam kan vandet blive grumset og uklart.
Med et mekanisk eller UV-C filter, kan du rense flere tusinde liter vand i timen, og holde vandet klart og friskt, så du kan se dine fisk og vandplanter. Hos Lundhede har vi et stort udvalg af forskellige havedamsfiltre til alle størrelser af havebassin. Vi tilbyder både trykfilter og komplette havedams filtersæt, så du kan få bugt med det beskidte vand, og igen komme til at nyde dine fisk. Er du i tvivl eller har du spørgsmål til de forskellige filter til havedam, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Filter til havedam

Er du træt af beskidt og uklart vand i din havedam, der mindsker synet til dine smukke fisk og vandplanter? Så er et filter til dit havebassin løsningen. Et havedams filter er med til at holde din havedam fri for skidt, snavs, alger og andre partikler. Hos Lundhede finder du nogle af markedets bedste havedamsfilter i høj kvalitet og i mange forskellige varianter.

Et godt renseanlæg til din havedam er nødvendigt, men der er nogle ting du skal være opmærksom på inden du vælger dit filter. Det er størrelsen på din havedam, og mængden af fisk der vil afgøre hvor stort dit filter til din havedam du bør vælge. Det er angivet for hvert havedamsfilter, hvor mange liter vand det kan rense uden fisk, med få fisk og mange fisk.

Et havedamsfilter renser både vandet i dit havebassin mekanisk og biologisk. Ved mekanisk filtrering vil partikler og skidt, blive holdt tilbage i filteret, og vandet ledes efterfølgende tilbage i din havedam. Ved biologisk filtrering renser en masse gavnlige bakterier vandet, når det ledes forbi filteret. Processerne foregår inde i selve filter systemet.

Havedamsfilter i flere varianter


Hvilken variant, der er det bedste filter til din havedam afhænger som nævnt af arealet og antallet af fisk. I udvalget af filter til havedam, finder du blandt andet trykfilter, der er den mest populære variant.

Et trykfilter til havedam, er en tryktæt enhed, hvor vandet fra havedammen pumpes ind i selve filtret, hvor det vil blive renset og efterfølgende løber retur ud i dammen. Et trykfilter er ofte kombineret med en UVC-enhed. Vandet der kommer retur i dammen, pumpes højere end selve filtret, og er derfor velegnet til vandfald eller åløb.

På siden findes også havedamsfilter sæt, der er en komplet enhed med pumpe, filter og UV-C-lys. Det er altså pumpe og filter til din havedam i samme produkt.

Ligeledes tilbyder vi havedamsfilter til WIFI opkobling, så du kan styre dit filter gennem en app.


Pumper og andet tilbehør til havedam


For yderligere vedligeholdelse af dit havebassin, finder du også luftpumper til havedam, der vil tilføre ilt til dine fisk, bassinfolie, overfladeskimmer og meget mere.

Er du i tvivl eller har spørgsmål til de mange filtre, er du altid velkommen til at kontakte os, så vi kan give dig råd og vejledning.