Blomsterløg/knolde, forår

Her finder du de blomsterløg, der skal lægges i jorden om efteråret. De blomster det følgende forår/sommer. Især om foråret trænger man til farverne i både bede og krukker.
Vi forhandler Weibulls løg som er tilpasset vort nordiske klima.
Hvis du skal bruge større portioner løg i løsvægt, så ring eller mail til os.

Plante dybden for blomsterløg - Gødning til blomsterløg.

De fleste løg- og knoldplanter trives bedst i en veldrænet jord. Hvis der står vand på jorden, vil de rådne. Langt de fleste trives bedst i en jord, som er porøs. Ofte en kalkholdig jord tilsat lidt sand.
Det er vigtigt, at løgene sættes i den rette dybde og med den rigtige ende opad. Hvis jorden er en smule tung, skal løgene sættes i en dybde, som svarer til deres egen størrelse 2 gange. Hvis jorden er let, kan man sætte dem ca. 3 gange så dybt som løgenes størrelse. Men for alle løg, uanset størrelse, gælder det, at de altid skal dækkes med mindst ca. 4 cm jord, ellers vil de ofte arbejde sig op af jorden.
De fleste løg kræver ikke særlig meget pasning. Men vil man have løgene til at trives godt, er det en god ide at fjerne blomsterne efter afblomstring, så de ikke skal bruge energi på at sætte frø. Men endnu mere vigtigt er det, at man ikke fjerner bladene efter afblomstringen. Lad planterne beholde bladene, så længe de er grønne. På den måde kan de samle energi og kræfter til næste forårs blomsterflor.
Man kan med fordel gøde sine pryd løg med benmel.