Beskæring af nåletræer - stedsegrønne nålebærende

Beskæring af stedsegrønne nålebærende


Stedsegrønne nålebærende beskæres i april-maj eller august-september. Det vil sige lige før, eller lige efter vækstperioden. Ved beskæring i april-maj opnår man, at nyvæksten følger lige efter beskæringen, og at de dermed hurtigst mister den stramme form. Er det til gengæld den klippede, stramme form, man ønsker, er det først og fremmest klipning/beskæring i august-september, der skal til, plus som regel en trimning i løbet af sommeren.

Vigtigt hvis man vil klippe tilbage


Vil man klippe tilbage, er det vigtigt at huske, der skal være noget grønt tilbage på grenene efter klipning, ellers dør de grenstykker, der sidder tilbage. Man kan også skære grene af helt inde ved stammen. Det bruges bl.a. ved opstamning. Taks er dog en undtagelse. De er i stand til at sætte nye skud på gammelt træ, hvilket betyder, at selv store planter kan skæres relativt hårdt tilbage.

Beskæring af oprette nåletræer


Oprette nåletræer, som fx thuja, cypresser, fyr og gran mister tydeligt deres naturlige form, hvis man skærer toppen af. De tåler det, men de er ikke kønne at se på efter en sådan behandling. Der vil dog som regel komme nye topskud, som hjælper lidt på udseendet efter nogle år.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode råd og tilbud.