Beskæring af nåletræer - stedsegrønne nålebærende

Beskæring af stedsegrønne nålebærende


Stedsegrønne nålebærende beskæres i april-maj eller august-september. Det vil sige lige før, eller lige efter vækstperioden. Ved beskæring i april-maj opnår man, at nyvæksten følger lige efter beskæringen, og at de dermed hurtigst mister den stramme form. Er det til gengæld den klippede, stramme form, man ønsker, er det først og fremmest klipning/beskæring i august-september, der skal til, plus som regel en trimning i løbet af sommeren.

Vigtigt hvis man vil klippe tilbage


Vil man klippe tilbage, er det vigtigt at huske, der skal være noget grønt tilbage på grenene efter klipning, ellers dør de grenstykker, der sidder tilbage. Man kan også skære grene af helt inde ved stammen. Det bruges bl.a. ved opstamning. Taks er dog en undtagelse. De er i stand til at sætte nye skud på gammelt træ, hvilket betyder, at selv store planter kan skæres relativt hårdt tilbage.

Beskæring af oprette nåletræer


Oprette nåletræer, som fx thuja, cypresser, fyr og gran mister tydeligt deres naturlige form, hvis man skærer toppen af. De tåler det, men de er ikke kønne at se på efter en sådan behandling. Der vil dog som regel komme nye topskud, som hjælper lidt på udseendet efter nogle år.
Lundhede – din online planteskole

Lundhede Planteskole blev grundlagt i 1994 med det ønske at være din foretrukne leverandør af planter, haveartikler og brugskunst. Vi fokuserer på at bibeholde den høje service og kyndige rådgivning, som du kender fra den fysiske butik, sådan at du altid er godt klædt på, når du køber planter og haveartikler til din have eller terrasse. Gå på opdagelse i webshoppen – her finder du mere end 15.000 kvalitetsprodukter til hus og have – og har du brug for hjælp eller inspiration, er du altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produkter kan du kontakte os på: info@lundhede.com

HaveOasen a/s   |   Vejlevej 13   |  7400 Herning   |   info@lundhede.com    
Klik mig